problem ze strona glowna www
Moj problem polega na tym ze: po ustawieniu strony domowej (w narzedzia ––> opcje internetowe...) na np. strone www.interia.pl Ustawiona przezemnie strona dziala tylko do 1 zresetowania przezemnie komputera, po zresetowaniu ustawia mi sie jakas zagraniczna strona z aukajami internetowymi, (zadnego wirusa ani trojana w kompie nie mam skanowalem wielokrotnie go, mks 2003, nortonem 2004, i ad–aware 6.0)
jak rozwiazac ten problem ? prosze o odpowiedzi ;–))
jak rozwiazac ten problem ? prosze o odpowiedzi ;–))
Odpowiedzi: 9
Zdecydowanie uźyj SpyBota. Mówię to z własnego doświadczenia. Teź tak miałem, nic nie pomagało a SpyBot pomógł! Przy okazji przeglądania ładuje się tyle róźnego dziadostwa źe szok! Uruchomisz pierwszy raz SpyBota to zobaczysz i wierze źe pomoźe.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Eeeee no, to musi byc dokladnie w tym miejscu ktore podalem. Reczne wpisanie strony startowej w okienku nie pomaga ?
Mozliwe, ze jakies gowno wycielo klucz Restrictions :wink: . Uzyj Adware lub SpyBot–a.
Mozliwe, ze jakies gowno wycielo klucz Restrictions :wink: . Uzyj Adware lub SpyBot–a.
aha ...jeszcze jedno... nie ma wogole takiego miejsca jak "RESTRICTIONS" oraz "general tab".... jedyne restrictions jest w WINDOWS NT/CURRENT VERSION/PROGRAM MENAGER... zmiane 1 na 0 zrobilem w ...internet explorercontrol panel i we wpisie home pageEL NINO:Wejdz do rejestru do HKEY_CURRENT_USERSoftwarePoliciesMicrosoftInternet ExplorerRestrictions i we wpisie
GeneralTab
zmien wartosci z 1 na 0 (zero)
wszystko byloby fajnie gdyby nie fakt ze "uwolniło" tylko opcje oraz a tej o ktora mi chodzilo(uźyj bieźacej) niestety nie da sie edytowac... ale i tak juz jestem krok dalej...DZIĘKI ps. jesloi masz pomysł co z tym zrobić to czekam na podpowiedzEL NINO:Wejdz do rejestru do HKEY_CURRENT_USERSoftwarePoliciesMicrosoftInternet ExplorerRestrictions i we wpisie
GeneralTab
Wejdz do rejestru do HKEY_CURRENT_USERSoftwarePoliciesMicrosoftInternet ExplorerRestrictions i we wpisie
GeneralTab
GeneralTab
a co panowie zrobic jesli w miejscu gdzie normalnie mozna ustawic strone głowną domyslną(IE>właściwości>internet) wszystko jest "martwe" tzn .niczego nie mozna edytowac....??!! :cry: taka sztuczka powstala mi po wejsciu na jakas strone kiedy siedzialem w sieci z modemu tpsa i nie mialem zainstalowanego antydialera. polaczenie trwalo kilkanascie sekund a pozostawilo nieodwracalny(?) do tej pory ślad.... z ustawieniem strony glownej domyslnej poradzilem sobie przez wejscie od strony rejestru ale...to mnie ciagle gnębi... :wink:
a co panowie zrobic jesli w miejscu gdzie normalnie mozna ustawic strone głowną domyslną(IE>właściwości>internet) wszystko jest "martwe" tzn .niczego nie mozna edytowac....??!! :cry: taka sztuczka powstala mi po wejsciu na jakas strone kiedy siedzialem w sieci z modemu tpsa i nie mialem zainstalowanego antydialera. polaczenie trwalo kilkanascie sekund a pozostawilo nieodwracalny(?) do tej pory ślad.... z ustawieniem strony glownej domyslnej poradzilem sobie przez wejscie od strony rejestru ale...to mnie ciagle gnębi... :wink:
dzieki "lisekwas15" zrobilem tak jak napisales i problem rozwiazany ;–))
Ja miałem taki sam problem i zrobiłem tak:
Ciśnij na start Uruchom wklep... regedit
jak ci sie pojawi edytor rejestru to wybierz
Edycja Znajdz lub ctrl + f
I wpisz adres tej strony co ci sie wpier. na stronę główną.. np: jak masz http://www.onet.pl
to wpisz www.onet.pl bez http no i ciśnij enter
Jak bedzie taki wpis to usuń go naciskając prawym klawiszem myszki wybierając usuń ..
Jak masz jakiś problem z tym co napisałem :D
to pisz na gg 2942145
Moim zdaniem problem z głowy :lol:
[/b][/color]
Ciśnij na start Uruchom wklep... regedit
jak ci sie pojawi edytor rejestru to wybierz
Edycja Znajdz lub ctrl + f
I wpisz adres tej strony co ci sie wpier. na stronę główną.. np: jak masz http://www.onet.pl
to wpisz www.onet.pl bez http no i ciśnij enter
Jak bedzie taki wpis to usuń go naciskając prawym klawiszem myszki wybierając usuń ..
Jak masz jakiś problem z tym co napisałem :D
to pisz na gg 2942145
Moim zdaniem problem z głowy :lol:
[/b][/color]
Strona 1 / 1