Problem ze STOP oraz tcpip.sys – jak rozwiazac ???

Gdy odpalam na komputerze program "Webserv" w sensie "Strona główna" by pokazało serwer który stawiam na własnym kompie to wyskakuje mi taki oto błąd:

czasami podczas przegladania stron internetowych ten bład sie powtarza. O co moze chodzic ??? Czy jest to spowodowane sterownikami karty sieciowej ??? Mam karte siecową REALTEK ale z tego co widze to sa jeszcze 2 inne urzadzenia w kartach sieciowych (zapewne zaintegrowane z płytą główną). Screen ponizej:

Prosze o pomoc w rozwiazaniu problemu. Dziekuje.

Odpowiedzi: 6

Peter_l:
securite:

Masz dyski w Raidzie ? jak nie to w biosie wyłącz raid

Brawoooooo za sugestię.... wyłączenie RAIDa wiąźe się ze zniknięciem wszystkich danych z dysku.

kto Ci tak powiedział ? gdzie to wyczytałeś ?
Wielekrotnie resetował mi się Bios przez nieodpowiednie pamięci,a przy defaultowym ustawienie Biosu Raid jest wyłączony i jakoś nigdy nic mi nie znikło.Trochę teź kombinowałem i nawet przy odłączeniu jednego dysku i późniejszym podłączeniu teź nic się nie dzieje.(płyta Gigabyte K8NS)
securite
Dodano
27.04.2006 23:53:54
Peter_l:
securite:

Brawoooooo za sugestię.... wyłączenie RAIDa wiąźe się ze zniknięciem wszystkich danych z dysku.

kto Ci tak powiedział ? gdzie to wyczytałeś ?
Wielekrotnie resetował mi się Bios przez nieodpowiednie pamięci,a przy defaultowym ustawienie Biosu Raid jest wyłączony i jakoś nigdy nic mi nie znikło.Trochę teź kombinowałem i nawet przy odłączeniu jednego dysku i późniejszym podłączeniu teź nic się nie dzieje.(płyta Gigabyte K8NS)
securite
Dodano
27.04.2006 23:53:54
http://www.searchengines.pl/phpbb203/lofiversion/index.php/t53101.html
brtx
Dodano
27.04.2006 20:44:34
To co w takim razie mam zrobic oprocz zainstalowania sterowników RAID ??? Zainstalowac najnowsze sterowniki do karty sieciowej ??? Wyłaczyc karte REALTEK i zostawic karte Marvell ??? Czy na odwrót: wyłaczyc karte Marvell a zostawic REALTEK ??? A moze obie zostawic ??? Prosze o wskazówki.
Tomasso
Dodano
27.04.2006 18:06:28
securite:

Peter_l
Dodano
27.04.2006 16:09:57
@Tomasso
Chyba musisz pogrzebać w BIOSie
Masz dyski w Raidzie ? jak nie to w biosie wyłącz raid,jak to raid z płyty głównej,stery niepotrzebne wtedy
kartę Gigabit moźesz teź zapewne w Biosie wyłączyć jeźeli jej nie uźywasz (coś z LAN będzie)
karta 1394 (głównie do zgrywania filmów z kamer przydatna)jeźeli jest na płycie moźesz wyłączyć w Biosie,ale ona nie powinna mieć nic wspólnego z problemem
securite
Dodano
27.04.2006 15:23:52
Tomasso
Dodano:
27.04.2006 14:48:03
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1