problem ze sterownikiem – neostrada
witam,
problem moj polega na tym iz po zainstalowaniu sterow do modemu Sagem wszystko pieknie chodzi az do restartu... po restarcie windows wykopuje sterownik (nie daje sie uruchomic i staosuje lastknowngood) i znow modem jest nie zainstalowany. do czasu restartu internet i w ogole wszystko chodzi bezproblemowo. czy ktos sie z takim zjawiskiem juz spotkal? acha – sterwoniki sa z plytki od TPsa.
po restarcie stosuje lastknowngood poniewaz nie chce sie logowac z takim bledem bo potem ciezko to wykurzyc.
system to win2k3 sciagniety z microsoftu – zeby nie bylo nieporozumien ze jakis corporate czy cos ;)
pozdrawiam i z gory dzieki za jakas wskazowke.
problem moj polega na tym iz po zainstalowaniu sterow do modemu Sagem wszystko pieknie chodzi az do restartu... po restarcie windows wykopuje sterownik (nie daje sie uruchomic i staosuje lastknowngood) i znow modem jest nie zainstalowany. do czasu restartu internet i w ogole wszystko chodzi bezproblemowo. czy ktos sie z takim zjawiskiem juz spotkal? acha – sterwoniki sa z plytki od TPsa.
po restarcie stosuje lastknowngood poniewaz nie chce sie logowac z takim bledem bo potem ciezko to wykurzyc.
system to win2k3 sciagniety z microsoftu – zeby nie bylo nieporozumien ze jakis corporate czy cos ;)
pozdrawiam i z gory dzieki za jakas wskazowke.
Odpowiedzi: 13
zawsze mozesz wylaczyc dziennik zdarzen w Narzedziach Administracyjnych (Administrative Tool) ;)
A ja mam trochę inny problem z tym modemem... Sterów mi nie wywala, modem działa poprawnie... tylko za kaźdym uruchomieniem kompa muszę czytać komunikat: ble..ble.. sterownik urządzenia USB "adidsl?" nie załadował się, info w dzienniku zdarzeń... ble ble.."
Sprawdzałem w tym dzienniku – nie ma źadnych informacji więcej...
Nie jest to super giga error... Ale klikanie jakiś okienek z błedami juź na starcie jest conajmniej niesmaczne!
Sprawdzałem w tym dzienniku – nie ma źadnych informacji więcej...
Nie jest to super giga error... Ale klikanie jakiś okienek z błedami juź na starcie jest conajmniej niesmaczne!
Witam, ja tez mam taki sam problem, mam Windowsa 2003 Server , mógłbys napisac jak sie pozbyłes tego...??
no problemo, my tak zawsze z el nino :). na dopingu lepiej sie pracuje ;)
ok, ok.. :)
chlopaki bez nerwow... sterow szukac raczej nie musze bo plyty nie mam na VIA, wiec to odpada...
myslalem ze to jakis pospolity wsrod ludu problem, ale widac nie...
jak dojde do tego od czego to, to gdzies tu napisze rozwiazanie gdyby ktos kiedys mial podobny problem :)
dodam iz wystepuje on u mnie jedynie pod windowsem 2003, wszedzie indziej jest okej.
pozdrawiam i dzieki za zainteresowanie.
EL NINO dzieki za link, ale to jednak nie to :(
chlopaki bez nerwow... sterow szukac raczej nie musze bo plyty nie mam na VIA, wiec to odpada...
myslalem ze to jakis pospolity wsrod ludu problem, ale widac nie...
jak dojde do tego od czego to, to gdzies tu napisze rozwiazanie gdyby ktos kiedys mial podobny problem :)
dodam iz wystepuje on u mnie jedynie pod windowsem 2003, wszedzie indziej jest okej.
pozdrawiam i dzieki za zainteresowanie.
EL NINO dzieki za link, ale to jednak nie to :(
http://www.windows2003.pl/faq.aspx?id=89
oj moj drogi el nino to nie zadne bajki, to tylko twoja niewiedza sprawia, ze nie wiesz, iz takie sterowniki dolaczane sa do plytki ze sterownikami neostrady.
Cos mi sie wydaje, ze zaczynasz juz bajki opowiadac – jak pewien redachtor. To producent chipsetow robi extra drivery pod neostrade czy tez tepsa sobie tuninguje standardowe ? Jakis link ?Szymon Grabiński:niektore plyty wymagaja wczytania sterownikow via4 hyperion dolaczonych do plytki z neostrada.
poszukaj nowych sterow do plyty glownej. niektore plyty wymagaja wczytania sterownikow via4 hyperion dolaczonych do plytki z neostrada.
hmm... wszystko robilem z setupu sterownikow i z "reki" tak jak piszesz... w obu przypadkach jest efekt ten sam... wszystko dziala bez niczego do restartu, potem sterownikow juz nie ma (?) i windows sie drze ze znalazl nowe urzadenie modem–usb i pyta o stery... i tak w kolko :(
modem to oczywiscie nieszczesliwy sagem... :)
modem to oczywiscie nieszczesliwy sagem... :)
a czy w menedzerze urzadzen masz jakies wykrzykniki przy modemnie usb? jaki to w ogole jest modem?
probowales utworzy polaczenie szerokopasmowe bezposrednio w windows?
probowales utworzy polaczenie szerokopasmowe bezposrednio w windows?
to wlasnie jest efekt – to co opisalem powyzej, gdyz nie uzywam aplikacji tpsa w ogole z racji przekonan ;)
dodam ze na XP nie ma problemu ani podobnych spraw, tym bardziej jest to zastanawiajace... probowalem inne stery sciagnac ale tam przy instalacji trzeba wybierac jakies dziwne rzeczy (od pppoe) wiec sobie podarowalem bo nie udalo mi sie znalezc info na ten temat.
dodam ze na XP nie ma problemu ani podobnych spraw, tym bardziej jest to zastanawiajace... probowalem inne stery sciagnac ale tam przy instalacji trzeba wybierac jakies dziwne rzeczy (od pppoe) wiec sobie podarowalem bo nie udalo mi sie znalezc info na ten temat.
zaczniemy od podstaw, czyli odinstaluj pakiet strefy neostrady i uruchom z folderu neostrada/drivers/typmodemu/setup.exe
jak to zrobisz to podaj jakie uzyskales efekty.
jak to zrobisz to podaj jakie uzyskales efekty.
Strona 1 / 1