problem ze sterownikiem i kablem USB

mam problem.Mam siemensa C65 i kabel.gdy próbuje zainstalować sterownik do kabla to potem komputer wykrywa kabel ale pisze ze urzadzenie zostało źle zainstalowane a w menadźerze urzadzeń nie mam źadnych portów COM.wina sterownika,kabla czy komputera?co mam zrobić? prosze o pomoc.

Odpowiedzi: 4

Nie wiem jak jest z oprogramowanie do Siemensa, ale naprzyklad w Nokia PC Suite, porty com na ktorych ma pracowac kabelek ustawia sie z poziomu samej Aplikacji Nokia PC Suite, a w menadzeze zadan nie ma zadnych informacji na ten temat. I to prwda, sterowniki od kabla zawsze instaluje sie z odlaczonym kablem, potem czasami po jego podpieciu wlasnie sie pojawi jeszcze dodatkowa aplikacjia instalowania sterownika, by naprzyklad wskazac plik .inf lub .ini do okreslenia parametrow i portu pracy.
mettal
Dodano
11.08.2005 20:43:37
prosze niech ktoś pomoźe.kwestia w tym źe w menadzerze nie pokazują mi się porty a sterowniki są dobre na bank.
Pawko
Dodano
11.08.2005 19:48:49
sterowniki próbowałem rózne, coś musi być z komputerem źe jak zainstaluje to w menadźerze urzadzeń nie mam rozwijanej listy portów :? jakieś sugestie co moge w tej sprawie zrobić?
Pawko
Dodano
08.08.2005 23:00:54
Jezeli sterowniki dobrze zainstalowales to nie powinno byc zadnego problemu. Powinienes kabel podlaczyc dopiero po zainstalowaniu sterownikow. Jesli nie, to moze trafiles na jakies zle drivery i powinienes poszukac nowych i poprobowac. Widzialem gdzies w interecie stronki z dokladnymi opisami tego rodzaju operacji, niestety teraz nie jestem w stanie sobie przypomniec.
priv
Dodano
08.08.2005 01:38:56
Pawko
Dodano:
08.08.2005 00:05:52
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1