Problem ze sterownikami NVIDIA

Posiadam Geforce2 oraz xp profesional. Jakiś czas temu próbowałem ponownie zainstalować sterwoniki do tej karty, ale niestety nie mogę. Podczas instalowania sterowników pojawia mi się komunikat:
Program instalacyjny nie moźe znaleźć sterowników zgodnych z aktualnym sprzętem.

i aplikacja się zamyka. Próbowałem róźnych wersji sterowników, ale zawsze to samo się dzieje.

Gdzie tkwi problem?

Odpowiedzi: 9

pabgol:
Zainstalowałem sterowniki 56.56, ale chciałbym oczywiście nowszą wersję, ale boję się coś zmieniać, aby ponownie coś się nie zepsuło.

Z ciekawości zapytam – po co Ci nowsza wersja ?? Coś nie działa na tych sterownikach co zainstalowałeś ?? Przeszukaj forum i rady dotyczące wersji sterownika do Twojej karty ...

pabgol:
Gdzie moźe być problem?

Próbuj jeszcze raz nowsze zainstalowac skoro się przy nich upierasz – naprawić juź umiesz ;)
Żółty
Dodano
16.12.2005 18:18:19
Zainstalowałem sterowniki 56.56, ale chciałbym oczywiście nowszą wersję, ale boję się coś zmieniać, aby ponownie coś się nie zepsuło.

Gdzie moźe być problem?
pabgol
Dodano
16.12.2005 18:07:59
Jakich wersji próbowałeś ?? Spróbuj dajmy na to wersji 30.82.
Żółty
Dodano
16.12.2005 17:15:14
Po wskazaniu dokładnej lokalizacji system nie znajduje sterowników. Przeinstalowałem sterowniki do płyty, ale niestety nie pomogło. Teraz mam w menedzerze zamiast karty graficznej – kontroler video (zgodny z VGA).
pabgol
Dodano
16.12.2005 16:26:41
pabgol:
Dzięki, karta powróciła do menedźera urządzeń, ale wciąź przy próbie instalowania sterowników pojawia się ten komunikat i program instalacyjny kończy pracę.

Instalujesz z exeka ?? Moźe spróbuj z palca zainstalować – w menadzerze urządzeń kliknij dwa razy na kartę graficzną przejdź do zakładki sterownik i daj aktualizuj – wskaź mu folder gdzie masz rozpakowane sterowniki. Sterowniki do plyty głównej masz zainstalowane ?? Jak tak to spróbuj przeinstalować, jak nie to zainstaluj.
Żółty
Dodano
16.12.2005 16:09:40
Dzięki, karta powróciła do menedźera urządzeń, ale wciąź przy próbie instalowania sterowników pojawia się ten komunikat i program instalacyjny kończy pracę.
pabgol
Dodano
16.12.2005 16:05:54
Otwórz sobie notatnik, wklej do niego to co poniźej, zapisz to z rozszerzeniem .reg (Zapisz jako –> wszystkie pliki –> wpisz nazwę z rozszerzeniem np fix.reg) i dodaj zapisany plik reg dwuklikiem do rejestru

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E968–E325–11CE–BFC1–08002BE10318}]
"Class"="Display"
@="Karty graficzne"
"Installer32"="Desk.Cpl,DisplayClassInstaller"
"TroubleShooter–0"="hcp://help/tshoot/tsdisp.htm"
"Icon"="–1"
Żółty
Dodano
16.12.2005 13:41:32
Instaluje standardowe sterowniki NVIDIA do systemu XP.
Za pierwszym razemy chyba zapomniałem odinstalować starych, ale później usunąłem sterownika za pomocą panelu sterowania, a następnie za pomocą programu Driver Cleaner Pro. Nadal pojawia się ten komunikat.

Dodatkowo teraz po zastosowaniu programu Driver Cleaner Pro system nie moźe wogule odnaleźć karty graficznej, nie ma jej w menadzerze urządzeń. W kreatorze dodawania nowego sprzętu pojawia się komunikat:
System Windows nie moźe uruchomić tego urządzenia sprzętowego, poniewaź jego informacje o konfiguracji (w rejestrze) są niekompletne lub uszkodzone. (Kod 19)
pabgol
Dodano
16.12.2005 13:23:44
A jak instalujesz te nowe sterowniki?
Moźe po prostu te które chcesz zainstalowac masz nie do tego modelu karty?
Egzek–JKD
Dodano
16.12.2005 12:50:36
pabgol
Dodano:
16.12.2005 12:37:24
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1