Problem ze sterownikami NVIDIA
Posiadam Geforce2 oraz xp profesional. Jakiś czas temu próbowałem ponownie zainstalować sterwoniki do tej karty, ale niestety nie mogę. Podczas instalowania sterowników pojawia mi się komunikat:
i aplikacja się zamyka. Próbowałem róźnych wersji sterowników, ale zawsze to samo się dzieje.
Gdzie tkwi problem?
Program instalacyjny nie moźe znaleźć sterowników zgodnych z aktualnym sprzętem.
i aplikacja się zamyka. Próbowałem róźnych wersji sterowników, ale zawsze to samo się dzieje.
Gdzie tkwi problem?
Odpowiedzi: 9
pabgol:Zainstalowałem sterowniki 56.56, ale chciałbym oczywiście nowszą wersję, ale boję się coś zmieniać, aby ponownie coś się nie zepsuło.
Z ciekawości zapytam – po co Ci nowsza wersja ?? Coś nie działa na tych sterownikach co zainstalowałeś ?? Przeszukaj forum i rady dotyczące wersji sterownika do Twojej karty ...
pabgol:Gdzie moźe być problem?
Próbuj jeszcze raz nowsze zainstalowac skoro się przy nich upierasz – naprawić juź umiesz ;)
Zainstalowałem sterowniki 56.56, ale chciałbym oczywiście nowszą wersję, ale boję się coś zmieniać, aby ponownie coś się nie zepsuło.
Gdzie moźe być problem?
Gdzie moźe być problem?
Jakich wersji próbowałeś ?? Spróbuj dajmy na to wersji 30.82.
Po wskazaniu dokładnej lokalizacji system nie znajduje sterowników. Przeinstalowałem sterowniki do płyty, ale niestety nie pomogło. Teraz mam w menedzerze zamiast karty graficznej – kontroler video (zgodny z VGA).
pabgol:Dzięki, karta powróciła do menedźera urządzeń, ale wciąź przy próbie instalowania sterowników pojawia się ten komunikat i program instalacyjny kończy pracę.
Instalujesz z exeka ?? Moźe spróbuj z palca zainstalować – w menadzerze urządzeń kliknij dwa razy na kartę graficzną przejdź do zakładki sterownik i daj aktualizuj – wskaź mu folder gdzie masz rozpakowane sterowniki. Sterowniki do plyty głównej masz zainstalowane ?? Jak tak to spróbuj przeinstalować, jak nie to zainstaluj.
Dzięki, karta powróciła do menedźera urządzeń, ale wciąź przy próbie instalowania sterowników pojawia się ten komunikat i program instalacyjny kończy pracę.
Otwórz sobie notatnik, wklej do niego to co poniźej, zapisz to z rozszerzeniem .reg (Zapisz jako –> wszystkie pliki –> wpisz nazwę z rozszerzeniem np fix.reg) i dodaj zapisany plik reg dwuklikiem do rejestru
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E968–E325–11CE–BFC1–08002BE10318}]
"Class"="Display"
@="Karty graficzne"
"Installer32"="Desk.Cpl,DisplayClassInstaller"
"TroubleShooter–0"="hcp://help/tshoot/tsdisp.htm"
"Icon"="–1"
Instaluje standardowe sterowniki NVIDIA do systemu XP.
Za pierwszym razemy chyba zapomniałem odinstalować starych, ale później usunąłem sterownika za pomocą panelu sterowania, a następnie za pomocą programu Driver Cleaner Pro. Nadal pojawia się ten komunikat.
Dodatkowo teraz po zastosowaniu programu Driver Cleaner Pro system nie moźe wogule odnaleźć karty graficznej, nie ma jej w menadzerze urządzeń. W kreatorze dodawania nowego sprzętu pojawia się komunikat:
Za pierwszym razemy chyba zapomniałem odinstalować starych, ale później usunąłem sterownika za pomocą panelu sterowania, a następnie za pomocą programu Driver Cleaner Pro. Nadal pojawia się ten komunikat.
Dodatkowo teraz po zastosowaniu programu Driver Cleaner Pro system nie moźe wogule odnaleźć karty graficznej, nie ma jej w menadzerze urządzeń. W kreatorze dodawania nowego sprzętu pojawia się komunikat:
System Windows nie moźe uruchomić tego urządzenia sprzętowego, poniewaź jego informacje o konfiguracji (w rejestrze) są niekompletne lub uszkodzone. (Kod 19)
A jak instalujesz te nowe sterowniki?
Moźe po prostu te które chcesz zainstalowac masz nie do tego modelu karty?
Moźe po prostu te które chcesz zainstalowac masz nie do tego modelu karty?
Strona 1 / 1