Problem ze sterownikami? nv4....dll
Ehhh no wiec od bardzo dużego czasu pewna rzecz mnie dręczy. Zapewne pamiętacie gdy pisałem o Zrzucaniu pamięci fizycznej okej wtedy nie napisałem w czym był problem. Teraz gdy zdarza mi się to po raz tysięczny widze iż jest tam wyraźnie napisane o pliku nvidi podobnym jak w temacie. Ale to nie wszystko wychodzi mi ze wszystkich gier w jakie gram Call of Duty, Świeżo zainstalowany PoPWW też wyszło z błędem o sterowniku nvidii, Company of Heroes też wychodzi po jakimś czasie. Reinstalowałem sterowniki ściągnąłem nawet wersję BETA i nic =/ Mam kartę GeForce 7600 GT jeżeli komuś są potrzebne inne informacje np: numer błędu poświęcę się i zagram znowu w CoD.... powiem krótko denerwuje mnie to
Odpowiedzi: 7
A tak żeby nie zakładać nowego tematu to macie pomysł jak usunąć ręcznie takiego trojana który siedzi mi w system32 pod nazwą kdjgwxfr.dll wykryłem go za pomocą PREVX ale jego oczywiście trzeba zarejestrować żeby usuwał a inne antywiry go nie wykrywają nawet AVG Anti-Spyware
http://www.prevx.com/filenames/X1368819044690996506-0/FMTR.SYS.html , a w konsekwencji: http://www.spywareremove.com/removeFMTRsys.html
Mam świeżo chciałem zainstalowac nowe sterowniki odinstalowałem stare już sie komputer wyłącza i jest wyskoczył BSOD poniżej to co mi wyskoczyło
STOP (0x0000005, 0xF75317C0, 0xF7C453B4, 0x00000000)
FMTR.sys - Address F75317C0 base at F752B000, DateStamp 448590f2
To wszystko
A jeżeli spisałbym numer błędu podczas zrzucania pamięci pomogłoby Ci to ? Wiem to było retoryczne pytanie skopiuje i wkleje tylko jeszcze nie wiem kiedy. Kolekcjonowałem już sterowniki dla mojej karty tylko gdy próbuje zainstalować starszą wersję to oczywiście wywala mi z błędem nie pamiętam dokładnie jakim =/ a jeżeli o zasilacz to mam cheifteca chyba 450W albo 400W
Edit:
Tak sobie poszperałem EVERESTEM i zobaczyłem że głównym sterownikiem nvidii mojej jest nv4_disp. I to właśnie z nim kiedyś wyskoczył problem zarówno zwykły windowsowy jak i BSOD o zrzucaniu pamięci fizycznej czy ktoś może się zna trochę na nvidii ?
Mam świeżo chciałem zainstalowac nowe sterowniki odinstalowałem stare już sie komputer wyłącza i jest wyskoczył BSOD poniżej to co mi wyskoczyło
STOP (0x0000005, 0xF75317C0, 0xF7C453B4, 0x00000000)
FMTR.sys - Address F75317C0 base at F752B000, DateStamp 448590f2
To wszystko
BIOS ew. uastawienia sterownika powinny taką zmianę umozliwiac.
tak jest to karta AGP bodajże 8x, ale jak to zrobić ?
A może zamiast ściagać jakieś Bety zabierzesz się za "kolekcjonowanie" co najmniej paru wersji sterowników i zaczniesz wypróbowywać je kolejno ?
PS.
Jeżlei karta na AGP to można sprawdzić również wyłaczanie tych wszystkich "szybkich zapisów" w BIOS-ie, zmienić ustawienie na x4 i ew. podnieść napięcie ( nie będę sprawdzał czy podawałeś i jaką masz konfigurację z zasilaczem włącznie ).
Strona 1 / 1