Problem ze stacja dyskietek

Witam. Mam problem ze stacja dyskietek, ptoz przy probie odzcytu dyskietki wyskakuje komunikat
A:/nie jest dostepny
kontroler stacji dyskow zglosil blad, ktory nie zostal rozpoznany przez sterownik stacji dyskow
Co to moze byc?? Dzieki

Odpowiedzi: 5

oko.mar jesli rzeczywiście taśma dobra, to zobacz opcję w – Advanced BIOS Features – Swap Floppy Drive jesli jest wyłączona to włącz ją (enabled)
Seeker
Dodano
08.04.2006 11:10:56
Ja kupilem trzy stacje dyskietek i wszystkie oddalem do sklepu i zwrot kasy, bo wymienialem zasilacz i spalil sie flop, a razem z nim wejscie z plyty glownej – to byl problem tego, ze ten komunikat mi wyskakiwal...
Ponczeq
Dodano
08.04.2006 11:00:49
Tasme kupilem nowa dzisiaj i nic nie dalo, stacja na innym kompie przy windows xp pracuje normalnie, mam system windows xp, a gdzie sie w biosie sprawdza IRQ?? i czy to w nim nalezy zaznaczyc to we wlasciwosciach?? Dzieki
oko.mar
Dodano
08.04.2006 01:57:58
jaki system ze sie zapytam, bo ostatnio znajomy poprosił nnie o sprawdzenie stacji a okazło sie ze we włąsciwościch naleźało zaznaczyć "wyszukaj nowe stacje dyskietek" treśc była podobna i kolega pracuje na OS 98 gdzie moźesz sprawdzić czy zostało przydzielone IRQ w BIOS'ie stacji dyskietek
SDM
Dodano
07.04.2006 11:10:05
Moźe to być taśma sygnałowa flopa ( uszkodzona/poluzowana/źle wpięta), wada stacji, wada kontrolera i pewnie cos jeszcze, ale początek do sprawdzenia masz .
Rebe
Dodano
07.04.2006 08:48:06
oko.mar
Dodano:
07.04.2006 03:56:32
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1