problem ze stabilnością systemu winXP
Witam!
Mam następującą konfigurację sprzętową:
- płyta Abit VH6 (VIA Apollo Pro 133A)
- Celek 800/100
- 256MB RAM
- karta RivaTNT2 pro (AGP)
Jak pracowałem pod ME czy nawet 9x to wszystko było ok, natomiast po przesiadce na XP pc często się wiesza i pomaga do piero reset.
Raz wyskoczył mi BlueScreen z informacją, że to karta powoduje niestabilność systemu.
Wcześniej było jeszcze gorzej, bo w ogóle nie dało się zainstalować (instalator się zatrzymywał i tylko czarny ekran i nic dalej).
Próbowałem eksperymentu z kartą PCI (s3 cośtam - 4MB chyba) i poszło bez żadnego ale.
Po aktualizacji biosu z tym problemem jakoś sobie poradziłem (na podanej konfiguracji).
Co jednak może być przyczyną zwisów??? Czy to może wina płyty, może ustawień w biosie, czy karta, czy co ???
pozdro
Odpowiedzi: 1
poczytaj.
<P>szczerze mówiąc, nie wiele się dowiedziałem...</P> <P>...tyle chyba tylko że sprzęt spełnia wymagania i nic więcej :(</P> <P>Ico to ma do rzeczy?????????</P>
A to ze zaczynamy od poczatku ,na tym forum jest "szukaj" znajdziesz z 50 możliwości ,ile konfiguracji sprzętu- sterowników- systemów- tyle możliwości.<br>Jęśli spełnia to minimalnie do prac biurowych ,zresztą nie bede wrózyl kiedy ci sie zawiesza <br>i tyle to ma do rzeczy !!!!!!!!!!<br>
Komp kręcony ustaw na standard,zrób reset biosu i ustaw co trzeba i zapisz Save.<br><br>Sprawdź temperatury wszystkiego.<br><br>Jaki ster stosujesz do niej - użyj wersji 28.32.<br><br>A sprawdź kompa na innej karcie grafiki.<br><br><br><br><br><br><br><br>