Problem ze sluchawkami

Witam. Mialem problem problem ze sluchawkami i z karta zintegrowana. Wymienilem karte zintegrowana na sb x-fi Xtreme. Powodem zamiany byla prosta sprawa. Nie dzialal mi mikrofon i dzwiek sie wylaczal na de_nuke, cs_militia, pozatym brzeczaly cale sluchawki jak dalo sie je na max vol. Przez pierwsze 2 minuty wydawalo sie byc wszystko ok. Niestety probujac cos nagrac, mikrofon nie dawal oznakow zycia.Nastepnie słuchajac przykladow muzycznych z XP (9 symf. bethovena) sluchawki zaczely dziwnie piszczec i nie bylo slychac innych dzwiekow. Wiem juz ze to jest prawy przedni glosnik sluchawkach. Sluchawki to Aero 5.1. I teraz wszystko sie wydaje, ze to wina sluchawek. Tez tak myslalem do czasu kiedy dalem sluchawki tacie. Podlaczyl je i nie dosc ze graly mu idealnie, to jeszcze dzialal mikrofon ! Sluchawki byly kilka razy pociagniete za kabel przez moja mame i kilkakrotnie zostaly zrzucone, rowniez przez moja mame. Nie wiem czy mam teraz kupic nowe sluchawki, wymienic ponownie karte dzwiekowa czy wyslac je do reklamacji (tego bym nie chcial robic, bo wiem, ze dostane je z powrotem dopiero po 6miesiacach :/) Teraz juz naprawde nie mam sily.. jestem zalamany ;/. Jak kupie nowe i sie okaze ze to wina karty, albo na odwrot? P.S. Dodam, ze mam ustawione to pod dzwiek surround 5.1, nie pod sluchawki poniewaz moje "Aero 5.1" maja 5 glosnikow w kazdej sluchawce Prosze o szybko odpowiedz Z gory dziekuje i pozdrawiam low.

Odpowiedzi: 3

W opcjach dźwięku (panel sterowania -> dźwięki i urządzenia audio) wybierz ustawienia głośników i zmień na słuchawki. Sprowadzi to je do zwykłego stereo, ale jak się nie ma co się lubi... Oraz: W opcjach dźwięku (panel sterowania -> dźwięki i urządzenia audio) wejdź w Zaawansowane. Tam masz suwaczek od mikrofonu. Pod nim okienko do wyciszania tegoż. Odznacz, jeśli jest zaznaczone, albo jeszcze dalej: w tym samym oknie z suwakami wejdź poprzez Plik w Sterowniki zaawansowane, a wtedy pod suwakiem mikrofonu pojawi się przycisk zaawansowane. Tam masz możliwość wzmocnienia mikrofonu. Zaznacz. Potem Ok. I tyle można z poziomu Windowsa. Każde inne rozwiązanie może się pojawić tylko w aplikacji sterującej karta dźwiękową, którą masz na płycie ze sterownikami. Jeśli to nic nie pomoże, to wina będzie leżeć po stronie sprzętu. Innych rozwiązań chyba już się nie wymyśli.
XanTyp
Dodano
06.03.2008 19:14:35
No tak, to moze bym rozwiazal sprawe z dzwiekiem. A co z mikrofonem? @Edit Bawilem sie ustawieniami i nic nie wychodzi](*,)
lowik
Dodano
06.03.2008 15:52:38
W takich kartach dźwiękowych jak Twoja, jest jakiś Wizard do konfiguracji głośników, słuchawek, headsetów itp. Odpal tegoż Wizarda, pokombinuj też z podłączeniem poszczególnych jacków do karty dźwiękowej. A tak BTW do czego Twój tata podłączył te słuchawki, że grały ok? Możesz spróbować ustawić je nw trybie jako zwykły headset a nie 5.1, skoro przypuszczasz, że któryś z głośniczków mógł paść.
Endrju
Dodano
06.03.2008 09:15:24
lowik
Dodano:
05.03.2008 23:11:08
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1