Problem ze skrótami w Viscie
Non stop borykam sie ze skrótami pod Vistą. Problemy pojawiają sie w przegladarkach internetowych np:firefox oraz gadu-gadu. Szybko pisząc na klawiaturze system caly czas interpretuje to jako przeróżne skróty stad są ogromne problemy w pisaniu. Okienka sie kasują, cofają, właczaja sie jakies funkcje, okno potrafi sie zminimalizowac, w gadu gadu odpalaja sie rózne funkcje. Moze ktoś wie jak wyłaczyć te skróty i o co w tym w Visie chodzi.,
Jarek
Odpowiedzi: 4
Dzięki Theo, Twoja rada poskutkowała, oto dowód: "ć" odinstalowałem CCC - komp jakby nieco szybciej się uruchamiał, a może to tylko autosugestia...
Jeżeli macie karty ATI to na 99% jest to wina CCC. Usuńcie ze skrótów klawiszowych wszystkie tam istniejące i dopiero wyłączcie je ogólnie ( koniecznie ta kolejność) lub odinstalujcie to w ogole.
Witajcie, mam podobny problem - nie mogę w żadnym programie edycyjnym (Word, OOffice) napisac polskiej litery "ci" - pozostałe polskie litery mam oto dowód: ą, ę, ń, ś, ż, ź; a "ci" nie ma. Mam również uruchomiony proces ATI Catalist Control Center. Pracuję na Vista Home Premium ver 64 bit.
Konfiguracja: Athlon 64 x2 3800, 4 Gb RAM, Radeon 1650.
Jakieś sugestie?
Wątpliwe, żeby był to problem Visty. Najprawdopodobniej są to np. stery do karty graficznej. U mnie takie rzeczy działy się przy uruchomionym ATI Catalyst. Przyznam, ze wiem jakie to jest denerwujące z tymże u mnie była to Opera 9.23. Trudno tu cokolwiek poradzić na odległość, wszystko jest zależne od zainstalowanych \ uruchomionych aplikacji. Sprawdź co siedzi w Menedżerze zadań. Przykro mi, że mogę tylko tyle poradzić. Mimo wszystko życzę powodzenia i w razie czego obserwuję ten temat. Pozdrawiam.
Strona 1 / 1