Problem ze skinami!
Zastanawiałam się czy napisać ten post, bo zwykle ja pomagałam ludziom w sprawach tego typu. No, ale teraz ja potrzebująca, więc proszę o pomoc.
Uaktualniłam wczoraj Windowsa mojego. Stworzyłam sobie swoją płytkę z najnowszymi poprawkami. Wszystko pięknie, Win się zainstalował, cud–miód jest i działa elegancko.
I tylko mam jeden problem...nie mogę źadnego stylu zainstalować.
Oczywiście mogę uźywać standardu, ale juź się przyzwyczaiłam do innego wyglądu. Udało mi się zainstalować Theme Royale, ale on jakoś 'sam' się instaluje w C:\Windows\Resources\Themes i od razu działa (nie wymaga on stosowania patha).
Ale cokolwiek innego chcę ustawić – to nie działa. Próbowałam juź róźne patchy – począwszy od polecanego przeze mnie w postach, skończywszy na jakiejś wersji 5.0
Nie działa za cholerę (sorki).
Pomóźcie coś z tym zrobić, juź nie mam pomysłów. Coś moźe w rejestrze zmienić, moźe gdzie indziej.
Pomóźta.
Uaktualniłam wczoraj Windowsa mojego. Stworzyłam sobie swoją płytkę z najnowszymi poprawkami. Wszystko pięknie, Win się zainstalował, cud–miód jest i działa elegancko.
I tylko mam jeden problem...nie mogę źadnego stylu zainstalować.
Oczywiście mogę uźywać standardu, ale juź się przyzwyczaiłam do innego wyglądu. Udało mi się zainstalować Theme Royale, ale on jakoś 'sam' się instaluje w C:\Windows\Resources\Themes i od razu działa (nie wymaga on stosowania patha).
Ale cokolwiek innego chcę ustawić – to nie działa. Próbowałam juź róźne patchy – począwszy od polecanego przeze mnie w postach, skończywszy na jakiejś wersji 5.0
Nie działa za cholerę (sorki).
Pomóźcie coś z tym zrobić, juź nie mam pomysłów. Coś moźe w rejestrze zmienić, moźe gdzie indziej.
Pomóźta.
Odpowiedzi: 4
Nie instaluj źadnych patchery, to, ujmując kolokwialnie – badziewie. Podmień po prostu ręcznie plik uxtheme.dll na jego zmodyfikowaną wersję, znajdziesz ją pewnie w sieci – tylko zwróć uwagę na wersję – zakładam, źe masz XP SP2, zatem będzie to oznaczenie 6.0.2900.2180. Jeźeli jej nie znajdziesz – daj mi znać na PW.
Nawiasem mówiąc, Theme Royale zainstalował się i uaktywnił bez szemrania, gdyź jest to styl stworzony przez MS i jako taki jest dopuszczany przez oryginalną bibliotekę uxtheme.dll do zaaplikowania jako prawidłowy i zgodny z systemem.
Nawiasem mówiąc, Theme Royale zainstalował się i uaktywnił bez szemrania, gdyź jest to styl stworzony przez MS i jako taki jest dopuszczany przez oryginalną bibliotekę uxtheme.dll do zaaplikowania jako prawidłowy i zgodny z systemem.
wejdz na strone www.amnezja.org i tam poszukaj UXtheme Patcher a patrzyłaś czy masz włączone kompozycje
doker:Witam a jakim programem stworzyłaś tą płytkę.A czy po instalacji miałaś tylko standartowy windows bez luny.Bo jeźeli miałaś styl windows xp i on nie chciał zadziałać to masz chyba wyłączone kompozycje
Płytkę stworzyłam tym co zwykle, czyli nLitem. Po instalacji miałam wszystko normalnie, Luna, wszystko.
Po prostu nie działa źadem patch by zmienić styl.
Witam a jakim programem stworzyłaś tą płytkę.A czy po instalacji miałaś tylko standartowy windows bez luny.Bo jeźeli miałaś styl windows xp i on nie chciał zadziałać to masz chyba wyłączone kompozycje
Strona 1 / 1