problem ze skanerem
witam
mam problem ze skanerem w urządzeniu wielofunkcyjnym HP PSC 1110 all–in–one, mianowicie skanuje niezbyt dobrze, tzn. niedokładnie i niewyraźnie, czy jest moźliwość ręcznego skalibrowania skanera, ostatnio chdzi mi tez on wolniej niź wcześciej i wydaje głośne dźwięki, co z tym zrobić
proszę o helpa
dzięki i pozdro
mam problem ze skanerem w urządzeniu wielofunkcyjnym HP PSC 1110 all–in–one, mianowicie skanuje niezbyt dobrze, tzn. niedokładnie i niewyraźnie, czy jest moźliwość ręcznego skalibrowania skanera, ostatnio chdzi mi tez on wolniej niź wcześciej i wydaje głośne dźwięki, co z tym zrobić
proszę o helpa
dzięki i pozdro
Odpowiedzi: 2
Odłącz kabel USB HP od kompa.
Odinstaluj wszystko co HP czyli oprogramowanie i stery – uźyj płyty CD do HP do deinstalacji,restart kompa i zainstaluj wszystko ponownie,urządzenie samo się ustawi i jak dalej będzie problem to naprawa i serwis.
Odinstaluj wszystko co HP czyli oprogramowanie i stery – uźyj płyty CD do HP do deinstalacji,restart kompa i zainstaluj wszystko ponownie,urządzenie samo się ustawi i jak dalej będzie problem to naprawa i serwis.
Masz chyba do tego skanera zainstalowany panel kontrolny. Tam ustawiasz: balans kolorów, nasycenie, kontrast, dpi, no i (jeśli jest zakładka) Descren w niej ustawiasz rozmycie piksela albo włączyłeś w filtrach: blur i wychodzi mleko. Nie zabardzo się oriętuje w panelu tego sprzętu ale zazwyczaj tak to jest wszędzie. A jeśli chodzi o głośne dźwięki to skanery tak mają źe czasem chroboczą i zgrzytają ale to mija i często powraca. Natomiast jeśli chodzi o spowolnienie to moźe przełączyłeś na wolniejsze usb. Ale jeśli w ogule wolno skanuje i po zeskanowaniu czekasz długo zanim się obrazek pojawi to proponuje defragmętację dysku i postawienie na nowo sterów po uprzednim wywaleniu starych.
Strona 1 / 1