Problem ze skanerem
Odpowiedzi: 2
-
[quote=andrewcycu2] To urządzenie miałem podłączone do filtra ale w gniazdku na ścianie nie miałem uziemienia i pewnie z tąd ten problem. Teraz mam nowe urządzenie które już jest podpięte do uziemienia i działa.[/quote] To czy zasilanie skanera podpięte przez PEN , czy nie, nie ma znaczenia przy powstawaniu czarnych pasów i jak wynika z Waszych postów problemów z przepustowością danych skaner-komputer. Prędzej podejrzewałbym podpięcie do gniazd USB 1.1 z przodu obudowy zamiast do USB2.0 z tyłu. Mniejsza przepustowość złączy USB 1.1 może skutkować właśnie zapchaniem łącza danymi , jeśli jeszcze dodatkowo do USB tego typu są podpięte inne urządzenia USB.
-
[quote=Seeker]podpięcie do gniazd USB 1.1 z przodu obudowy zamiast do USB2.0 z tyłu.[/quote] No dobra ale jeżeli np ja miałem czarno-biały pas i użyłem funkcji kopiowania bez użycia kompa? Specjalnie do tego testu przeniosłem urządzenie do kuchni ale efekt i tak był ten sam. A po za tym urządzenie to miałem zawsze podpięte pod USB 2.0 z tyłu chociaż z przodu też mam 2.0 :P