problem ze skanerem Musteka - HELP!!

witam

wlasciwie podnosze swojego posta z kilku dni wstecz gdyz problem nie zniknal

jeszce raz o wszystkim

rozbudowalem sprzet.

plyta MSI K9NU neo, procek Amd Athlon 64 3200+, pamiec 1GB,
system Win Xp Prof ver.2002 + SP2 z poprawkami z sierpniowej nakladki Autopatchera 

mam skaner Musteka Bear Paw 2448cs+, sterowniki zdaja sie byc aktualne i posiadaja podpis cyfrowy zgodnoci z windowem.
sterowniki wersja 2003 

przed rozbudowa. tzn zmiana plyty  skaner chodzil ok.wykazywal pelna funkcjonalnosc w obsludze tak z przyciskow panelu przedniego jak i z programu obslugujacego.

po rozbudowie sprzetu przestaly funkcjonowac przyciski szybkiego uruchamiania funkcji z panelu przedniego.

przeczytalem kilka for na ten temat i radzilem sie ludzi. m in Mustek wspomina o takiej sytaucji lakonicznym stwierdzeniem, ze przyciski instalowane sa automatycznie i nie jest mozliwe by nie dzialaly kiedy dziala skaner. no cuz... jest mozliwe bo to mam!! Mustek i koledzy z for internetowych twierdza, ze skaner moze byc blokowany przez jakas aplikacje dzialajaca w tle. wylaczam wiec wszystko w msconfigu i po restrstarcie mam dalej ta sama sytuacje. skaner nie reaguje na funkcje panelu przedniego.

instalowalem skaner na wszystkie mozliwe sposoby. przy wylaczonym kablu z USB oraz przy wlaczonym. NIC!!!

totalnie wykluczam awarie sprzetu, bo skoro kilka godzin wczesniej pracowano na nim, a po przerobce i wymianie bebechow swinstwo nie dziala prowidlowo..... chyba nie popsulo sie od stania!!

przy wylaczeniu kabla z USB i ponownym wlaczeniu, dostaje komunikaty o znalezieniu sprzetu i jego poprawnym dzialaniu. z programu skanuje jak nalezy. z przyciskow NIC!!

kochani cuda sie nie dzieja.gdzies jest przyczyna. ale ja juz jestem za cienki by ja uchwycic.

jest jedna tylko rzecz ktora mi sie nie podoba..... start>ustawienia>panel sterowania....>skanery i aparaty - widze w systemie swoj Bear Paw, prawy myszy>wlasciwosci i otrzymuje komunikat ze system nie widzi skanera itd. wchodze praktycznie w to samo moj komp>wlasciwosci>menadzer urzadzen.....> urzadzenia do obrazowania-widze swoj skaner, prawy myszy wlasciwosci i wszystko jest jak trzeba. sterowniki skaldniki, podpisy.

CZEMU NIE DZIALAJA CHOLERNE PRZYCISKI???

dzieki z gory za jakas jeszcze pomoc z Waszej strony

Odpowiedzi: 0

bobi70
Dodano:
17.08.2006 23:47:16
Komentarzy:
0
Strona 0 / 0