problem ze SCANDISKIEM
Wczoraj Norton System Works wykrył na moim komputerze wirusa (siedział on w folderze system32).
Dzisiaj rano uruchomiłem komputer i wyskakuje błąd:
Nie moźna odnaleźć pliku C:/Winodws/system32/scandisk.exe.
Próbowałem zainstalować tzn dograć Windowsa z płyty i nic. Wybrałem opcję "przywracanie systemu". Program zaczyna swoją pracę a później pojawia się komunikat źe nie moźe naprawić systemu poniewaź w danym dniu nic się nie wydarzyło, tzn nie było źadnych modernizacji w systemie.
Skąd mogę wziąść plik scandisk.exe. Szukałem w internecie ale go nie ma. ahha zapomnialem dodać, źe mam Windowsa XP.
Proszę o pomoc.
Dzisiaj rano uruchomiłem komputer i wyskakuje błąd:
Nie moźna odnaleźć pliku C:/Winodws/system32/scandisk.exe.
Próbowałem zainstalować tzn dograć Windowsa z płyty i nic. Wybrałem opcję "przywracanie systemu". Program zaczyna swoją pracę a później pojawia się komunikat źe nie moźe naprawić systemu poniewaź w danym dniu nic się nie wydarzyło, tzn nie było źadnych modernizacji w systemie.
Skąd mogę wziąść plik scandisk.exe. Szukałem w internecie ale go nie ma. ahha zapomnialem dodać, źe mam Windowsa XP.
Proszę o pomoc.
Odpowiedzi: 1
Uźyj pomocy systemu i poczytaj o poleceniu expand dostępnym z konsoli odzyskiwania, ew. sprawdź najpierw czy wywołanie z wierdza polecenia sfc /scannow nie naprawi sytuacji – płyta z systemem powinna być w tym czasie w napędzie.
Strona 1 / 1