Problem ze integrowana karta dzwiekowa

Wiec tak :D Moja kolezanka usuwal gre podczes tego wywalilo jaj komunikat ze usunie to tez jak to ona powiedziala jakies sterowniki, no i jak sie pozniej okazalo usunelo sterowniki od karty dzwiekowej. A ona twierdzi ze nie posiada zadnego CD od plyty glownej. Wziełem kompa na "warsztat" i okazalo sie ze brakuje sterownikow do Realteka AC 97 for VIA. Wrzucilem mojego CD od mojej plyty glownej i komp sam sobie zainstalowal sterowniki. Poustawialem wszystko w panelu sterowania tak jak zawsze ustawiam u siebie, sprawdzilem czy w BIOSie jest wlaczona. A tu klops. Nie ma nadal dzwieku. Juz naprawde nie wiem co robic dla mnie jest calkowicie cos nowego. Co robic ?? Dlaczego nadal nie ma dzwieku ??

Odpowiedzi: 5

Mam wszystko wlaczone w dzwiekach i wszystko na maxa rozglosnione
Jey_Jey
Dodano
07.10.2005 19:49:14
A moźe masz wyłączone w pamelu sterowania Dziwiek i urządzenia
ford_mondeo
Dodano
07.10.2005 15:54:45
Dla pewnosci, na stronie producenta plyty poszukaj sterownikow do audio.
EL NINO
Dodano
07.10.2005 14:30:41
no pewnosci to ja nie mam ze VIA ale jak pogrebalem troszke przy tych sterownikach, odinstalowalem itd. Po po resecie wyskoczylo mi ze znaleziono nowy sprzet ten co opisalem wyzej, wsadzilem plytke i on sam sobie zainstalowal.
Jey_Jey
Dodano
07.10.2005 12:58:14
Jey_Jey:
Moja kolezanka usuwal gre podczes tego wywalilo jaj
No nie dziwie sie ze teraz to juz jest kolezanka :mrgreen: .

Jestes pewien ze to mial byc akurat ten sterownik ? Chipset VIA a nie SIS ? Twoja plyta jest identyczna ze podales jej swoje sterowniki ? Producent plyty zamknal strone ze sterownikami ?
EL NINO
Dodano
07.10.2005 11:53:08
Jey_Jey
Dodano:
07.10.2005 10:43:17
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1