Problem zaraz po zainstalowaniu, prosze o pomoc SZYBKA !!
Witam! Mam taki problem. Chodzi o to, źe miałem kilka trojanów na dysku
i postanowiłem go sformatowac (tylko dysk c: bo tylko na nim byly).
Zrobiłem formata, i pojawił mi sie blad LSASS, czyli tak jakby sasser.
Komp zaczal resetowac sie. No, ale to nie byl jedyny problem gdy chcialem zainstalowac np. plyte glowna to wyskoczyl bład i mialem do wyboru "wyslij raport o bledach" i " nie wysylaj" , sprobowalem zainstalowac jakis programik dzialo sie to samo... Zrobilem kilka razy format, raz z odlaczonym kablem od neta i zaraz po zainstalowaniu zainstalowalem latke na sassera, ale to nic nie pomoglo. Tylko komp przestal sie resetowac, ale dalej nie moge nic zainstalowac. Zrobilem dzis tyle formatow, ze mnie krew zalewa...
P.S Uźywam windowsa XP bez sp2. Na płycie nie ma zadnych wirusow, bo instalowalem z niej wiele razy i wszystko było w porzadku.
Jesli by ktos wiedzial co mam zrobic, to bardzo prosze o szybka odpowiedz.
Z góry dziękuje :)
i postanowiłem go sformatowac (tylko dysk c: bo tylko na nim byly).
Zrobiłem formata, i pojawił mi sie blad LSASS, czyli tak jakby sasser.
Komp zaczal resetowac sie. No, ale to nie byl jedyny problem gdy chcialem zainstalowac np. plyte glowna to wyskoczyl bład i mialem do wyboru "wyslij raport o bledach" i " nie wysylaj" , sprobowalem zainstalowac jakis programik dzialo sie to samo... Zrobilem kilka razy format, raz z odlaczonym kablem od neta i zaraz po zainstalowaniu zainstalowalem latke na sassera, ale to nic nie pomoglo. Tylko komp przestal sie resetowac, ale dalej nie moge nic zainstalowac. Zrobilem dzis tyle formatow, ze mnie krew zalewa...
P.S Uźywam windowsa XP bez sp2. Na płycie nie ma zadnych wirusow, bo instalowalem z niej wiele razy i wszystko było w porzadku.
Jesli by ktos wiedzial co mam zrobic, to bardzo prosze o szybka odpowiedz.
Z góry dziękuje :)
Odpowiedzi: 10
Jak chce to uruchomic to mi sie wlacza to z wysylanie raportu o bledach, czyli "wisi".
HJT się nie instaluje bo to jest to samowykonywalny plik .exe .
Niestety jak pisalem wczesniej, nie moge zainstalowac kazdego programu, tak sie zlozylo, ze nie moge zainstalowac HJT. Nie mialem SP2.
Niestety jak pisalem wczesniej, nie moge zainstalowac kazdego programu, tak sie zlozylo, ze nie moge zainstalowac HJT. Nie mialem SP2.
priv:Ze sprzetem wszystko ok. Probowalem instalowac z odlaczonym kablem, nawet to napisalem... Komplety format jest wykluczony ( za duzo dokumentow ).
a jak podłączyłeś kabel to miałeś SP2 ???
A jak bedziesz miał jakieś 60 skun wolnego czasu zapraszam do lektury:
www.usatoday.com/money/industries/technology/2004–11–29–honeypot_x.htm
Domyślna instalacja Windows XP SP1 została złamana w ciągu 4 minut po jej podłączeniu do Internetu...
Skoro sprzęt jest OK tak jak napisałeś to pomijam tutaj jego wpływ.
Skanowałeś system AV z uwzględnieniem pozostałych partycji ?
Zapodaj log z HJT bo być moźe znajduje się coś ciekawego na innej partycji niź systemowa.
Napisz jeszcze czego dotyczyły te błędy, które się Tobie pojawiały przy próbie instalacji softu i sterów do MOBO.
Nie były to przypadkiem – pamięć nie moźe być read lub written ?
Jeśli nie masz zapory to nie waźne ile formatów wykonasz bo i tak niebezpieczne pakiety nie są filtrowane co moźe powodować zainfekowanie systemu.
Skanowałeś system AV z uwzględnieniem pozostałych partycji ?
Zapodaj log z HJT bo być moźe znajduje się coś ciekawego na innej partycji niź systemowa.
Napisz jeszcze czego dotyczyły te błędy, które się Tobie pojawiały przy próbie instalacji softu i sterów do MOBO.
Nie były to przypadkiem – pamięć nie moźe być read lub written ?
Jeśli nie masz zapory to nie waźne ile formatów wykonasz bo i tak niebezpieczne pakiety nie są filtrowane co moźe powodować zainfekowanie systemu.
Ze sprzetem wszystko ok. Probowalem instalowac z odlaczonym kablem, nawet to napisalem... Komplety format jest wykluczony ( za duzo dokumentow ).
O takich problemach było kilka wątków w których udzielałem odpowiedzi.
Jeśli zaleźy Tobie na ich odszukaniu to zapraszam do archiwalnych postów, które są w dziale Bezpieczeństwo.
Rozwiązanie które proponowałem :
Pełen format wszystkich partycji,
Instalacja WinXP z odłączonym kablem sieciowym,
Po zainstalowaniu Os`a włączenie systemowej zapory połaczenia sieciowego,
Instalacja AV i PF firmy trzeciej,
Wyłączenie zapory systemowej,
Podłączenie do sieci i aktualizacja bazy sygnatur AV,
Aktualizacja systemu za pomocą WU,
Dalsza instalacja pozostałego softu.
BTW na Twoim miejscu wykonałbym diagnostykę pamięci Ram oraz HDD ( takźe posprawdzał taśmę lub kabel SATA ) aby wykluczyć błędy spowodowane hardware`em a nie soft`em.
Jeśli zaleźy Tobie na ich odszukaniu to zapraszam do archiwalnych postów, które są w dziale Bezpieczeństwo.
Rozwiązanie które proponowałem :
Pełen format wszystkich partycji,
Instalacja WinXP z odłączonym kablem sieciowym,
Po zainstalowaniu Os`a włączenie systemowej zapory połaczenia sieciowego,
Instalacja AV i PF firmy trzeciej,
Wyłączenie zapory systemowej,
Podłączenie do sieci i aktualizacja bazy sygnatur AV,
Aktualizacja systemu za pomocą WU,
Dalsza instalacja pozostałego softu.
BTW na Twoim miejscu wykonałbym diagnostykę pamięci Ram oraz HDD ( takźe posprawdzał taśmę lub kabel SATA ) aby wykluczyć błędy spowodowane hardware`em a nie soft`em.
hm... raczej nie, ale nie jestem pewien :)
priv masz Ty jakąś zaporę połączenia sieciowego ?