problem z zone alarm

Witam
mam zone alarm juz od dłuźszego czasu i jestem z nigo zadowolony..mam tylko jeden problem..nie wiem,jak otwierać w nim porty..chciałem dzis uruchomić ftepa korzystając z programu G6 FTP Server..ale firewall nie przepuszcza mi źadnych połączeń z zewnatrz..sam serwer się uruchamia,ale nikt nie moze sie do niego dostać..przypuszczam,ze to wina braku otwartego portu(chociaz sam program lączy sie z netem)..wcześniej miałem podobna sytuację próbując zagrać po sieci w PES..takze nie mogłem sie połaczyc,choć sam program miał umoźliwione połaczenie z siecią..

Odpowiedzi: 5

Żeby tego firewalla wykluczyc – kamilsok wylacz go i sprawdz czy ten serwer ftp działa bez niego.
maq123
Dodano
18.03.2006 21:41:45
kamilsok – internet to skąd masz? Czy masz publiczne IP? Czy moźe przez jakiś router się łączysz – porty odpowiednie przekierowane?
SLAY3R
Dodano
18.03.2006 20:38:05
kamilsok:
gdyby to było takie proste:P..program ma wszystkie opcje włączone(to znaczy ma "zezwolenia" na wszystko..;)..i dlaej nic:\

Skoro tak się dzieje to chyba wina leźy po stronie tego ftp–a a nie Zona. Porty masz otwarte skoro masz "zieleń" we wszystkich opcjach. Moźesz spróbować zaznaczyć jeszcze opcje send mail i zobaczyć czy pójdzie.

8) Pozdro.
moohomor
Dodano
18.03.2006 17:36:34
gdyby to było takie proste:P..program ma wszystkie opcje włączone(to znaczy ma "zezwolenia" na wszystko..;)..i dlaej nic:\
kamilsok
Dodano
18.03.2006 17:26:00
A sprobuj tak : klikasz 2x na ikonke w trayu,z menu po lewo wybierasz program control i w okienku ktore pokaze sie po prawo zakladke programs, i dajesz allow dla wszystkich 4 opcji temu programowi.
maq123
Dodano
18.03.2006 16:45:19
kamilsok
Dodano:
18.03.2006 15:57:43
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1