problem z znalezieniem sterownikow do kompa pomocy

Witam mam taki problem otóż poszukuję sterowników do płyty głównej , karty grafiki i karty dźwiękowej.Kumpela dała mi kompa aby postawić jej na nowo system ale dała tylko płytę instalkę z systemem operacyjnym Windows XP Home Edition a reszta podobno się gdzieś zapodziała i trzeba po postawieniu systemu powgrywać stery przecież do pł.głównej itd.aby to miało ręce i nogi.Komp jakiś chyba starszej generacji jeszcze bo nie jest stojący tylko leżący a na obudowie z przodu polewej stronie pod wejściem na dyskietki pisze nazwa FUJITSU computers SIEMENS sprawdzałem już programem Everest jakie ma podzespoły w środku i płyta główna to Acer SCOVERY , karta grafiki to ATI 3D RAGE LT PRO lub ATI Rage LT Pro AGP2X Video Adapter , karta dźwiękowa to ESS Technology ES1938/ES1941/ES1946 Solo-1 (E) AudioDrive Typ PCI sorki ale wolę podać wszystko i piszę to co pokazał program Everest.Jeśli ktoś będzie mi wstanie pomóc i podesłać linki do ściągnięcia sterowników do tego będę ogromnie wdzięczny.Pozdrawiam i liczę na WASZĄ pomoc.Próbowałem przez GOOGLE ale jakoś nic niemogłem znaleść na temat sterów do tego kompa.Nie jest to laptop tylko komputer stacjonarny.

Odpowiedzi: 2

Proponuję zainstalować Everesta. Po wykonaniu raportu z zaznaczeniem, aby przetestował tylko sprzęt i w wersji html - pojawi Ci się okno z zawartością kompa i linkami do producentów tych komponentów. A stamtąd już tylko krok do odpowiednich sterowników.
XanTyp
Dodano
18.01.2008 17:47:34
Do Ati rage w systemie zapewne są, producent pewnie nie przewidział sterownika dla tej karty pod system XP, natomiast do dźwiękówki warto poszukać tutaj -> http://www.esstech.com/techsupp/drivers.shtm#pci
Anathema
Dodano
17.01.2008 10:21:20
RAIN MAN
Dodano:
17.01.2008 02:00:57
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1