Problem z zasobami, portami we/wy i IRQ

Mam problem, klawiatura powoduje konflikt sprzętowy z płytą główną, poniewaź koźysta z tych samych zasobów co płyta główna. Potrzebuję zmienić przydział pamięci dla klawiatury, aby nie powodowała konfliktów ale nie wiem jak, gdy włączam system w panelu sterowania ––> menedźer urządzeń ––> klawaitura i klikam na zakładkę zasoby to opcja uźyj ustawień automatycznych jest niedostępna i pisze źe ta obcja jest niedostępna dla urządzeń niezgodnych z plug and play, jak tą opcję odblokować, moźe w rejestrze ale nie wiem gdzie. Proszę pomóźcie w grach mi się kom ciągle wiesza lub się restartuje (wychodzi niebieski ekran i pisze coś o IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL)
pomocy!!!

Odpowiedzi: 4

Odinstalowałem ACPI uruchomiłem ponownie komputer, komputer wyłączył wszystkie sterowniki (działał tak jak przy pierwszej instalacji windowsa) ale problem nie został rozwiązany (opcja dalej nieaktywna) moźe jakiś wpis w rejestrze lub jakiś program do ustawiania przerwań, zasobów itp.
Jackoi
Dodano
02.01.2004 21:14:48
Nie uszkodzi :!: :D :wink:
MarcinX
Dodano
02.01.2004 18:26:19
Jeśli są sterowniki do ACPI to podaj stronę. Proszę bo juź nie mogę z tym źyć.
A jak wyłącze ACPI lub odinstaluje to co się stanie, uszkodzi się komp!!!
Anonymous
Dodano
02.01.2004 18:06:14
Jezli Twoj kompa obsluguje ACPI (a z pewnoscia tak jest), to nie przypiszesz recznie przerwan. On to robi sam. A ten komunikat – po prostu zmien sterowniki.
EL NINO
Dodano
01.01.2004 17:23:26
Jackoi
Dodano:
01.01.2004 14:14:57
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1