Problem z zaporą windows xp sp2

Mam problem z zapora windowsa... caly czas wyswietla mi komunikat "zadna zapora nie jest wlaczona". gdy wchodze do Centrum Zabezpieczen systemu Windows na polu gdzie wyswietla sie stan zapory jest komunikat "uwaga: system windows nie wykrywa wszystkich zapor". klikajac ponizej na ikone Zapora sytemu Windows wyswietla mi sie nastepujacy komunikat: "Z powodu niezidentyfikowanego problemu system Windows nie moze wyswietlic ustawien Zapory syetemu Windows". gdy kline na "zalecenia..." na zakladce Zapora i w okienku zalecenia probuje wlaczyc zapore wyswietla mi sie nastepujacy komunikat: "przepraszamy. centrum zabezpieczen nie moze wlaczyc Zapory systemu Windows. aby samemu sprobowac wlaczyc zapore, przejdz do apletu Zapora sytemu Windows w panelu sterowania. na karcie Ogolne w oknie dialogowym Zapora sytemu Windows, zaznacz opcje Wlacz (zalecane), a nastepnie kliknij przycisk OK." nic z tym nie moge zrobic...
Co robic? z gory dziekuje za pomoc

Odpowiedzi: 5

Mariww:
próbuje ustawić zapore i za kaźdym razem pisze źe uruchamianie nie powiodło się:( jak ja mam to zrobić, źeby działało?

W jaki sposób próbujesz ją włączyć ?? Zacytuj dokładnie błąd ?? Start –> Uruchom –> eventvwr.msc i poszukaj błędów. Prawdopodobnie błędy związane będą z usługą SharedAccess
Żółty
Dodano
02.05.2006 21:28:21
próbuje ustawić zapore i za kaźdym razem pisze źe uruchamianie nie powiodło się:( jak ja mam to zrobić, źeby działało?
Mariww
Dodano
02.05.2006 19:19:05
Witam jeśli znalazłeś na to jakieś lekarstwo to plis wyślij mi instrukcje jak to włączyc przez e–mile z góry dzięki
asasasaq
Dodano
06.04.2006 16:53:19
dzieki. pomogl ten link http://windowsxp.mvps.org/sharedaccess.htm
sinac_hc
Dodano
01.04.2006 16:44:06
niezidentyfikowanego – wpisz do wyszukarki
Żółty
Dodano
01.04.2006 14:13:39
sinac_hc