problem z zaporą systemową

ostatnio miałem trochę kłopotów z wirusami, nie mogłem sobie z nimi poradzić, dopiero po przeskanowaniu na Kasperskiem on–line dopiero wyszło na jaw ile to ja miałem koni trojańskich. Treaz własnie postanowiłem zainstalować w zakupić Kasperskiego w wersji oryginalnej, ale niestety mam jakieś komunikaty, które chętnie bym przesłął, tylo nie wiem jak to moge zrobić. To na kaźdy kroku dostaję coś takiego, zwłaszcza tam gdzie są skróty do programów, a mam ich sporo.

Zapoty systemowej nie moge uruchomić, musze chyba mieć tylo jedną zaporę poprzez Kasperskiego.
Ale próbowałem go odinstalować i ponownie właczyć zaporę systemową, ale nie moge.

Powiedzcie mi jaka to moźe być sprawa, być moźe dopiero kiedy będę miał zwykłego antywirusa dopiero będę mógł uruchomić swoją zaporę.

A jak mogę tu przesłać zrzut z ekranu? Bo nie wiem jak to się robi. Próbowałem, ale nie wychodzi

Odpowiedzi: 5

Chyba ci o to chodzi
andrzej1
Dodano
27.03.2006 23:32:55
to właśnie Kasperski ma firewalla, tylo ja myślałem, źe to nie będzie wpływało na tego systemowego, ajednak chyba ma.

To w takim razie nic innego mi nie pozostało jak tylo czekac cierpliwie na Kasperskiego, ale tylo antywirusa, to moźe wtedy właczę zaporę systemową.

Przynajmniej tak myślę, a co ty na to.

Bo juź oczekuję na normalnego Kasperskiego bez firewalla, to wtedy moźe odpalę, bo jak narazie to mam ustawienia wszystkie niestandardowe
andrzej1
Dodano
27.03.2006 23:30:19
andrzej1:
ok, juź ci podałem...

Co podałeś i gdzie? Załaduj screena na serwer i potem w poscie podaj link do niego.

Zaopatrz się w jakiś dobry program do czyszczenia rejestru np. RegSeeker, Reg Cleaner itp. Przeczesz sobie tym rejestr i potem spróbuj ponownie zainstalować Kasperskiego. Kasperski powiniem przejąć funkcję firewalla od systemowej ściany.

8) Pozdro.
moohomor
Dodano
27.03.2006 22:04:29
ok, juź ci podałem, tylo ja wątpię, źeby to było od Kasperskiego, bo juź go miałem odinstalowanego.

Ja podejrzewam, źe ma 2 ochrony naraz, bo ja go sobie teraz zmienilem na Personala, takźe on jest równieź ochroną.

Tu moźe być problem, dopiero jak sobie zamienię na antywirusa bez ochrony, to moźe być lepiej.

Poza ty nie pokoi mnie druga sprawa, podczas skanowania mam szereg rejestrów ze Spybota, którego juź dawno nie mam, ale rejestry juź to samo wykasowałem, ale na Kasperskim są.

Skontaktowałem się z pomoca techniczną i stwierdzili, źe to jest od skrótów na pulpicie, ja w to wątpię, bo to się nie zgadza z źadnym systemem operacyjnym, wszystkie systemy są tylo xp nie ma
andrzej1
Dodano
27.03.2006 21:51:27
Zrób zrzut programem a potem zamieść go na jakimś serwerze np. http://imageshack.us/ i potem podaj link.

Odinstaluj Kasperskiego i wyczyść rejetr po odinstalowaniu.

8) Pozdro.
moohomor
Dodano
27.03.2006 21:01:20
andrzej1
Dodano:
27.03.2006 19:56:11
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1