Problem z zapisywaniem plików
Witam. Nie chcący mi się zrobiło w Internet Explorerze, źe jak pobieram plik to wyskaQje: ZAPISZ, OTWÓRZ etc., a ja to przypadkowo wyłączyłem :( no i teraz jak coś pobieram, to komp automatycznie to otwiera a nie zapisuje :| jak mogę zrobić, źeby znów się pytał, czy zapisać itd.? :( Proszę o pomoc tutaj lub na maila armin84@wp.pl :)
Odpowiedzi: 9
juź sobie zainstalowałem od nowa XP i mam OK :) druga sprawa, zrobiłem sobie export IE z rejestru na komp i myśle teraz, źe jak coś nie tak będzie z IE, to wtedy go importuję i będzie OK
My_Day,popracuj trochę nad ortografią bo tego czytać się nie da.
Poza tym Gieras ma rację.
Poza tym Gieras ma rację.
cos chyba nie na temat ? on sie pytal jak zmienic opcje w IE a nie jakim programem sciagacMy_Day:Moze On Nie Jest Tak Madry Jak WY? Moze sie nie umie rejestem bawic ^^ zaistaloj flesh geta dapa awant browsera opere itd... program doo sciogania albo inna przegladarke bendzie ok ^^ (IE FYF) codz sam go uzywam :!: ^^ :arrow:
Zrobiłem to, co mi radził EL NINO, ale w niektórych przypadkach i tak nie działa mi to, jak powinno, bo nadal się czasami otwiera, a nie zapisuje :cry:
nie kaźdy link się da ściągnąć za pomocą Opery, FlashGeta etc., dlatego to jest dla mnie tak waźne :]
Moze On Nie Jest Tak Madry Jak WY? Moze sie nie umie rejestem bawic ^^ zaistaloj flesh geta dapa awant browsera opere itd... program doo sciogania albo inna przegladarke bendzie ok ^^ (IE FYF) codz sam go uzywam :!: ^^ :arrow:
super, dzieki za pomoc :))
W rejestrze w kluczu:
HKEY_LOCAL_MACHINESoftwarePoliciesMicrosoftInternet ExplorerControl Panel
lub:
HKEY_CURRENT_USERSoftwarePoliciesMicrosoftInternet ExplorerControl Panel
jesli jest wpis "AlwaysPromptWhenDownload" to zmien tylko wartosc na "1" a jesli nie ma, to dopisz taki ciag i przypisz mu ta wartosc.
HKEY_LOCAL_MACHINESoftwarePoliciesMicrosoftInternet ExplorerControl Panel
lub:
HKEY_CURRENT_USERSoftwarePoliciesMicrosoftInternet ExplorerControl Panel
jesli jest wpis "AlwaysPromptWhenDownload" to zmien tylko wartosc na "1" a jesli nie ma, to dopisz taki ciag i przypisz mu ta wartosc.
Niby mogę robić ZAPISZ ELEM. DOCEL. JAKO... ale jak wiadomo, nie na kaźde linki to działa :|
Strona 1 / 1