problem z zapisem przez aplikacje na HDD

proszę o pomoc.

Aplikacje np Word – nie moźe zapisać dokumentu –
komunikat o braku miejsca na HDD

ad–aware – nie potrafi zapisać pliku z uaktualnieniem

błedy po zainstalowaniu ad–aware – pliki nie istnieją itp.

skaner mks ze strony www nie potrafi zapisać swoich plików ściągniętych z www

miejsce jest – ok 3GB,
były 2 progr. spyware – usunięte przez ad–aware
moźna tworzyc dokumenty np. z wordpada.
wirusów raczej brak
wyłączyłem większość poragramów uruchamianych przy starcie za pomocą regedit–a –"z głową" a nie jak leci

HELP

Odpowiedzi: 4

taśmę wymieniłem, nic nie zmienia
a dział się to przed moją ingerencją w ten komputer/rejestr, przed zainstalwoanie ad–aware itd.
dzisiaj mam dość jutro go pomęczę
wredniaczek
Dodano
07.01.2005 20:57:06
Jeźeli podejrzewasz rejestr to moźan go przywrocić z kopii – sposob podaje MS tu:
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;307545

Moźe i masz rację, bo nie byłby to pierwszy wypadek przy pracy z "czyscicielami", ale jednak sprawdź choć tę taśmę.
Rebe
Dodano
07.01.2005 18:24:08
ps. w logach znalazłem informacje np. programu antywirusowego avast! o tym, źe pobrał aktualizację bazy wirusów, programu, ale miał problem z zapisem na dysk.

pamięć bym wykluczył bo to nie są zdarzenia losowe, tylko powtarzają się cały czas, a komputer nie robi dziwnych numerów.

podejrzewam raczej, źe to programy usunięte przez ad–aware narozrabiały w rejestrze, tylko nie wiem gdzie tego szukać, a nie chcę instalować tego wszystkiego od nowa (win+cała masa programów) – komputer jest własnością koleźanki;–)
wredniaczek
Dodano
07.01.2005 18:15:47
Moźe to tylko luźna taśma lub jej uszkodzenie i od tego bym zaczął sprawdzenie docisku, wymiana.. Jeźeli dalej będzie problem to zajrząłbym do logów i sprawdizł czy nie ma w nich jakichś informacji o błedzie z dyskiem i zapisem nan im związanych.
Jeźeli i tego nie ma to bym z poziomu konsoli przeprowadził chdsk by wykluczyć ew. błędy na samym dysku.Następnie przetestowąłbym pamięć.

To z grubsza "zadanie na dziś".
Rebe
Dodano
07.01.2005 17:11:54
wredniaczek
Dodano:
07.01.2005 16:44:54
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1