Problem z zapisem plików (Win XP)

Witam Mam od kilku dni problem z zapisem plików w Windows XP Pro SP3. Np. otwieram systemowy Notatnik wpisuję cokolwiek, daję Zapisz (lub Zapisz jako...) i Notatnik się zamyka... Podobnie się dzieje przy próbie ściągnięcia/zapisania pliku poprzez przeglądarki (IE8, Opera) i jeszcze w paru innych programach. Musiałem niechcąco uszkodzić jakiś plik (a może wpis w Rejestrze) odpowiedzialny za zapis. Niestety nie wiem czego szukać... Proszę o pomoc i pozdrawiam

Odpowiedzi: 3

maza66 - kiedy pisałem o "niechcianym oprogramowaniu" nie miałem na myśli tylko wirusów. Skanowanie programami antywirusowymi już zainfekowanego systemu - to świetny pomysł na stratę czasu. To samo dotyczy reinstalacji (naprawy) systemu. W tym przypadku konieczna jest analiza logów Hijackthis, OTL, czy wreszcie - o czym już pisałem - logów systemowych. Oczywiście możesz też w ramach "szturmu na Berlin" użyć od razu ComboFixa - ale to trochę tak jakbyś zabierał się młotem pneumatycznym za naprawę ramy okiennej....
Veers
Dodano
13.04.2010 09:48:52
To niestety nie pomogło - pełne skanowanie komputera przez dwa różne (i podobno dobre: KIS i NOD32) programy antywirusowe. Tak samo jak nie pomogła reinstalacja naprawcza (drugie R) systemu z ponownym zainstalowaniem SP3, IE8 i kilkudziesięciu aktualizacji... Próbowałem także "napraw" przez TuneUp, System Mechanic i kilka innych programów. Jeżeli ktoś będzie miał jeszcze jakiś pomysł (oprócz Format C: ) to proszę o podsunięcie...
maza66
Dodano
12.04.2010 20:11:19
Wirusów, trojanów - krótko mówiąc - niechcianego "oprogramowania". Nie byłoby też złym pomysłem zajrzeć do Podglądu Zdarzeń Systemowych w poszukiwaniu zarejestrowanych błędów.
Veers
Dodano
09.04.2010 01:53:38
maza66
Dodano:
09.04.2010 01:27:15
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1