Problem z zalogowaniem – brak administartora

Przy logowaniu straciłem administartora, widze tylko pole: gościa. Nie mogę nic robić. Takźe po uruchomieniu w trybie awaryjnym sytuacja się nie zmienia a w ręcz staje się tragiczna. Nie moge wcale się zalogować, ani jako administrator ani jako gość.
Pomóźcie dobrzy ludzie. Mam tam waźne dla mnie dokumenty. Co mam zrobić, jak mogę odzyskać dane.

Odpowiedzi: 4

Człowiek jednak uczy się na błędach.
Dzieki.

EL NINO:
Odpowiedz z PW:
Wielkieeeeee dzięki

Udało się kombinacją trzech króli.
Nie wiem tylko jak na stałe przywrócić administartora przy logowaniu. Tak jak wcześniej mówiłem sam go nie usunołem, tylko po zainstalowaniu tego programu – mającego przyspieszyć mój system.

Jeszcze raz dzieki – mogę teraz noramlnie pracować i odzyskać pewne rzeczy.
Pracujesz w takim razie teraz na wbudowanym koncie ADMINISTRATOR i jesli programik nie usunal Twojego konta o uprawnieniach administratora, mozesz go "przywrocic". W Uruchom –> "lusrmgr.msc", odszukaj swoje konto w folderze Uzytkownicy i jesli bedzie oznaczone na czerwono wejdz w jego wlasciwosci i zalacz. Jesli go juz nie bedzie, musisz niestety zalozyc nowe, dodajac je do grupy Administratorzy.
Uwazaj z podobnymi programami, poniewaz nieuwaga moze zakonczyc sie tylko w jeden sposob – formatowaniem partycji z systemem.
irmcher
Dodano
05.08.2005 16:10:51
Odpowiedz z PW:
Wielkieeeeee dzięki

Udało się kombinacją trzech króli.
Nie wiem tylko jak na stałe przywrócić administartora przy logowaniu. Tak jak wcześniej mówiłem sam go nie usunołem, tylko po zainstalowaniu tego programu – mającego przyspieszyć mój system.

Jeszcze raz dzieki – mogę teraz noramlnie pracować i odzyskać pewne rzeczy.
Pracujesz w takim razie teraz na wbudowanym koncie ADMINISTRATOR i jesli programik nie usunal Twojego konta o uprawnieniach administratora, mozesz go "przywrocic". W Uruchom –> "lusrmgr.msc", odszukaj swoje konto w folderze Uzytkownicy i jesli bedzie oznaczone na czerwono wejdz w jego wlasciwosci i zalacz. Jesli go juz nie bedzie, musisz niestety zalozyc nowe, dodajac je do grupy Administratorzy.
Uwazaj z podobnymi programami, poniewaz nieuwaga moze zakonczyc sie tylko w jeden sposob – formatowaniem partycji z systemem.
EL NINO
Dodano
05.08.2005 12:07:15
hehe tez kiedys usunolem administratora :P
i faktycznie bylo pozamiatane :P nowa instalacja albo kopia jak kto woli.
pozdro
Janosik
Dodano
04.08.2005 03:55:02
W jaki sposob "straciles" ? Wylaczyles to konto ? Jesli tak, to pozamiatane. Jesli nie, na ekranie logowania kilka razy wcisnij CTRL+ALT+DEL, wpisz uzytkownika ADMINISTRATOR i podaj haslo jesli miales.

Miales tylko wbudowane konto ADMINISTRATOR ?
EL NINO
Dodano
04.08.2005 03:05:33
irmcher
Dodano:
03.08.2005 18:14:54
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1