Problem z zakupem notebooka
Witam!
Chciałbym dokonać zakupu notebooka, w zasadzie mam swoje typy, ale nie wiem, ktora firma jest lepsza. mianowicie myslę o hp dv6730 lub toshibie a200-1sm. Jeżeli ktoś miałby inne propozycje (do 4000), byłbym wdzięczny :)
Pozdrawiam!! :)
Odpowiedzi: 4
Moją skromną opinią powinieneś największą uwagę zwrócić na procesor. Bogu dzięki miałem okazję mieć laptopa do zabawy przez tydzień zanim kupiłem swojego. Miałem F-S z prockiem T5250 i nie był jednak tak wydajny jak potrzebuję, niewiele lepszy od T2350. Obaj grzeją się podobnie, zależy od zastosowanego chłodzenia. W F-S był efektywniej chłodzony na podobnym poziomie głośności.
Zdecydowałem się na Sony Vaio z procesorem T7300, dobra wydajność i jakość wykonania.
Pamiętaj też aby dobrać odpowiednią kartę, wiele firm oferuje te same wersje laptopa z róznymi kartami, benchmarki masz w necie.
Przestrzeń dyskową, czy ram możesz zawsze wymienić / dołożyć, a procek nie tak łatwo wymienić :)
Asus moim zdaniem jest drogi, oferuje gorsze komponenty od np HP czy toshiby. Hp znowu nie "lubi" komponentów innych firm jak chesz dołożyć np PCIMCIA
ja bym kupił asusa najlepsza marka pod wzgledem cena/jakość
nie wiem czemu w polsce ta toshiba kosztuje 4000zl ja jak kupowałem lapka 2 tyg temu miałem ją brac i byla za 399funtow czyli 2000zł może na allegro taniej
tu poszukaj a potem na allegro albo cuś :P
http://www.asus.com/products.aspx?l1=5
mysle ze chcesz 15 monitorek
look here http://www.asuslaptop.co.uk/proddetail.php?prod=Asus_Laptop_F5VL-AP032C
Kupując cokolwiek przede wszystkim trzeba zobaczyć (przeczytać ) warunki gwarancji - jeśli rzecz jasna, mamy zamiar z niej korzystać i zastanowić sie czy nie warto dopłacić za gwarancję dodatkową.
Reszta jest mniej ważna , bo co komu po notebooku za 5-6 tyś jak za naprawę musi zapłacić , czasami tyle że jest to nieopłacalne.
Ja osobiście obstawał bym przy HP. Sam posiadam Pavilion'a (model niższy) i może to dlatego ... sprzęt godny polecenia, a dla wymagających posiada naprawdę elegancki wygląd - co już dziś zaczyna być standardem.
HP w Twoim przypadku posiada lepszy procesor ... a znowu Toshiba o 40GB większy dysk ...
Z tych dwóch wybrałbym HP - ale to tylko moje zdanie każdy może mieć inne. :)
Możesz jeszcze zerknąć na: HP dv6750 mieści się w przedziale cenowym, a jest lepszy od w/w modelu.
Pozdrawiam
Strona 1 / 1