Problem z zakupem notebooka

Witam! Chciałbym dokonać zakupu notebooka, w zasadzie mam swoje typy, ale nie wiem, ktora firma jest lepsza. mianowicie myslę o hp dv6730 lub toshibie a200-1sm. Jeżeli ktoś miałby inne propozycje (do 4000), byłbym wdzięczny :) Pozdrawiam!! :)

Odpowiedzi: 4

Moją skromną opinią powinieneś największą uwagę zwrócić na procesor. Bogu dzięki miałem okazję mieć laptopa do zabawy przez tydzień zanim kupiłem swojego. Miałem F-S z prockiem T5250 i nie był jednak tak wydajny jak potrzebuję, niewiele lepszy od T2350. Obaj grzeją się podobnie, zależy od zastosowanego chłodzenia. W F-S był efektywniej chłodzony na podobnym poziomie głośności. Zdecydowałem się na Sony Vaio z procesorem T7300, dobra wydajność i jakość wykonania. Pamiętaj też aby dobrać odpowiednią kartę, wiele firm oferuje te same wersje laptopa z róznymi kartami, benchmarki masz w necie. Przestrzeń dyskową, czy ram możesz zawsze wymienić / dołożyć, a procek nie tak łatwo wymienić :) Asus moim zdaniem jest drogi, oferuje gorsze komponenty od np HP czy toshiby. Hp znowu nie "lubi" komponentów innych firm jak chesz dołożyć np PCIMCIA
masteron
Dodano
27.01.2008 13:03:33
ja bym kupił asusa najlepsza marka pod wzgledem cena/jakość nie wiem czemu w polsce ta toshiba kosztuje 4000zl ja jak kupowałem lapka 2 tyg temu miałem ją brac i byla za 399funtow czyli 2000zł może na allegro taniej tu poszukaj a potem na allegro albo cuś :P http://www.asus.com/products.aspx?l1=5 mysle ze chcesz 15 monitorek look here http://www.asuslaptop.co.uk/proddetail.php?prod=Asus_Laptop_F5VL-AP032C
Small Mike
Dodano
27.01.2008 04:16:27
Kupując cokolwiek przede wszystkim trzeba zobaczyć (przeczytać ) warunki gwarancji - jeśli rzecz jasna, mamy zamiar z niej korzystać i zastanowić sie czy nie warto dopłacić za gwarancję dodatkową. Reszta jest mniej ważna , bo co komu po notebooku za 5-6 tyś jak za naprawę musi zapłacić , czasami tyle że jest to nieopłacalne.
Seeker
Dodano
26.01.2008 14:41:53
Ja osobiście obstawał bym przy HP. Sam posiadam Pavilion'a (model niższy) i może to dlatego ... sprzęt godny polecenia, a dla wymagających posiada naprawdę elegancki wygląd - co już dziś zaczyna być standardem. HP w Twoim przypadku posiada lepszy procesor ... a znowu Toshiba o 40GB większy dysk ... Z tych dwóch wybrałbym HP - ale to tylko moje zdanie każdy może mieć inne. :) Możesz jeszcze zerknąć na: HP dv6750 mieści się w przedziale cenowym, a jest lepszy od w/w modelu. Pozdrawiam
–MaRciN–[PL]–
Dodano
26.01.2008 13:09:48
jarekd
Dodano:
26.01.2008 12:52:05
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1