problem z zainstalowaniem nero 7.0.8.2 plk

do rzeczy: sciagnalem paczke instalacyjna ze strony programu; po uruchomieniu instalatora wykorzystanie procesora dochodzi do 100% i nie spada dopoki nie pojawi sie komunikat z bledem mowiacym o braku mozliwosci zapisania w katalogu cab\tmp.

chodzi mi o ow blad. ktos moze sie z nim spotkal albo wie jak zmusic instalator do dalszej pracy?

probowalem wypakowania plikow za pomoca winrara i problem sie powtarza; utworzenie folderu TMP i zmienienie atrybutow folderow na read nie wiele daje – po zatwierdzeniu zmian atrybuty jakby nie dawalyby by sie zmienic

podobnego problemu na forum nie znalazlem..

za wszelkie porady typu: zainstaluj xxx, zainstaluj nero 6xxx, przesiadz sie na linuksa – dziekuje, nie skorzystam.

Odpowiedzi: 4

Ślepym i głuchym – nie patrzyłem na tytuł, bom przeszedł z linka przez Ciebie podanego na PW i zabrałem się za treść jeno. Stąd moja ignorancja wyszła.

Ad rem zaś – dziwne, źe takich objawów nie ma przy instalacji z płyty i dokonujących aktualizacji., a znam parę osób, które dokonywały takiej operacji.
Nie jestem więc do końca przekonany czy to jednak nie jakaś przypadłość występująca sporadycznie.
Choć,z drugiej strony, równie odbrze moźe sie okazać, źe to kolejny zonk z Nero w ramach "rozwoju" wersji 7.
Rebe
Dodano
14.04.2006 08:58:13
to jest nero.. przeciez w topicu pisze; windows installer jest najnowszy – 3.1 zainstalowany przed paroma dniami; tempa czyscilem :\ i nie pomoglo.

plik nie powinien byc uszkodzony – wlaczylem pobieranie i polozylem sie spac na godzine (download przez Mo Fx); wlaczony byl jedynie tuner tv.

edit:

tajemnica instalacji ww wersji nero rozwiazana – instalator nie daje sobie rady z skompresowanymi folderami na partycji NTFS; paczke instalacyjna nalezy rozpakowac za pomoca programu archiwizujacego (np winrar) do wybranego filderu i zmienic atrybuty odznaczajac 'Kompresuj aby zaoszczedzic miejsce na dysku' (gdy pojawi sie okno z pytaniem czy zmienic dla biezacego folderu czy dla wszystkich elementow wewnatrz, wybieramy dla wszystkich elementow)

i tyle ;] dziekuje za uwage ;p
Kaworu
Dodano
13.04.2006 14:48:29
Tia...... .
Jaki to progrma wskazanie pomocne by było, bo cohćby w ten sposób mozna dojść do jakichś wniosków. Poza tym – jeźlei to jest paczka MSI to moze warto, o ile nie masz, najnowszy plik windows installera ze strony MS pobrać i zainstlaować.
Nie iwem czy przy okazji – bo jakoś mi nie wychodzi z lektury, źe to zrobiłeś – nie naleźy tempa oczyscić dokumentnie.
Oczywiście zawsze jeszcze jest i to mozliwe, źe paczka jest zwalona i jej błedy wewnętrzsne winę ponoszą, a w takim wypadku nie da się nic, poza ponownym ściąganiem, zrobić.

PS.
Naprawdę nie ma powodu, by floodem swe zniecierpliwienie okazywać, bo to tylko zniechęca do myslenia.
Rebe
Dodano
13.04.2006 13:38:05
ekhm.. czy ja mam za skomplikowane problemy? nie wypowiadam sie skladnie?
za kazdym razem jak cos napisze to nikt zagadnienia nie ruszy dopoki nie zaczne 'skomlec'! ;/
Kaworu
Dodano
13.04.2006 00:53:38
Kaworu
Dodano:
12.04.2006 20:35:32
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1