Problem z zainstalowaniem hgire :(
Ja mam problem z zainstalowaniem dwóch gier.
Piersza,Tropico. wkładam płytę do napędu i juź na samym początku cd–rom zaczyna mi świrować bo jak zwalnia, przyśpiesza i tak uruchamia sie kilka minut. Później gdy juź się chwile poczeka moźna instalować. Wszystko idzie ładnie gładko aź do około 95% instalacji, pisze źe nie moźna skopiować jakiegoś tam pliku i na tym instalacja się kończy :/
Druga,Desperados. Płyta jest w cdromie znowu sie uruchami kilka dłuźszych minut, komp tak jkaby sie wiesza z deka. Wygląda to tak jakby płyta zwalniała i przyśpieszała. Kompletnie nie wiem o co chodzi.U kumpla obie gry instalują się i działają bez zarzutów, tylko u mnie coś się wali:/
Moźe macie na to jakieś rady??
Piersza,Tropico. wkładam płytę do napędu i juź na samym początku cd–rom zaczyna mi świrować bo jak zwalnia, przyśpiesza i tak uruchamia sie kilka minut. Później gdy juź się chwile poczeka moźna instalować. Wszystko idzie ładnie gładko aź do około 95% instalacji, pisze źe nie moźna skopiować jakiegoś tam pliku i na tym instalacja się kończy :/
Druga,Desperados. Płyta jest w cdromie znowu sie uruchami kilka dłuźszych minut, komp tak jkaby sie wiesza z deka. Wygląda to tak jakby płyta zwalniała i przyśpieszała. Kompletnie nie wiem o co chodzi.U kumpla obie gry instalują się i działają bez zarzutów, tylko u mnie coś się wali:/
Odpowiedzi: 14
GorillaZ:Wielkie dzięki za pomoc. w takim razie jestem zmuszony do wymiany cd–romu...
Niekoniecznie. Spróbuj we właściwościach CD–ka wyłączyć UDMA i przestawić na PIO. Sprawdz czy pomoźe.
Zobacz teź czy program TotalCopy 1.2 nie pomoźe. Zainstaluj go. Integruje on sie z eksploratorem windows, więc zwyczajnie zaznacz pliki w napędzie i prawym klawiszem przeciągnij choćby na pulpit. Z menu wybierz TotalCopy here. Przy okolo 95 procentach ogranicz prędkośc do 50 kilo na sek. i tak poczekaj do konca. Jeźeli to nie pomoźe to faktycznie zalecam wizyte w serwisie, zakładając, źe płytki czystszej nie będzie.
Zobacz tez czy zgranie płyty odpowiednim oprogramowaniem typu Alcohole Software czy Clone w trybie odczytu x2/x4 do Image'u nie umozliwi Ci zamontowanie tego napędu jako "virtual" i z niego zainstalowanie gry.
matijas:o obronca juz sie zjawil :shock: zaraz nastepni przyjda. ale spoko rozumiem, kumpla zawsze sie broni ;] nie kontynuujmy tej rozmowy bo moze Wy, moze ja, robie z igly widly ;] i zaraz sie narobi pare stron z pamietnika :roll: peace... a Lenka przepraszam za zle zachowanie z mojej strony :D
Nic sie nie stalo ja mam 13 lat i sie ucze pisac nie gapiac się na kalfe więc srry za te byki czasami mi pales przeskoczy i sie robią byki ;) a polskich znaków nie chce mi sie czasai pisac
Chyba nie rozumiesz o czym piszę matijas. Nie wiem czy przeczytales kiedykolwiek netykiete, ale sadzac po Twoim wczesniejszym poscie, chyba nie. Zerknij wiec do niej aby dowiedziec sie ze nic Ci do bledow robionych przez innych. Tym bardziej nie powinienes sie z nich nasmiewac. Czego jak czego, ale tej zasady z pewnoscia sie trzymam, czego i Tobie na przyszlosc radze.matijas:widze ze Pan zmienil swoje postepowanie i tez z innych nasmiewac sie nie bedzie.
P.S. Pisanie o "obroncach" zostaw dla kogo innego. Ja takich:
1. nie widze
2. nie potrzebuje
Wielkie dzięki za pomoc. w takim razie jestem zmuszony do wymiany cd–romu...
o obronca juz sie zjawil :shock: zaraz nastepni przyjda. ale spoko rozumiem, kumpla zawsze sie broni ;] nie kontynuujmy tej rozmowy bo moze Wy, moze ja, robie z igly widly ;] i zaraz sie narobi pare stron z pamietnika :roll: peace... a Lenka przepraszam za zle zachowanie z mojej strony :D
matijas:PIERWSZY i ostatni chyba chciales powiedziec. Ale dobrze Panie wladzo :lol: widze ze Pan zmienil swoje postepowanie i tez z innych nasmiewac sie nie bedzie. Bylo juz to poruszane kilkakrotnie i niechce mi sie szukac i udowadniac Ci.To byl Twoj ostatni post w takim stylu. Mowie w tej chwili o wytykaniu bledow, nasmiewaniu sie z kogos z tego wlasnie powodu.
:shock:
A jest co wogóle ? Bo ja się nigdy z tym nie spotkałem...
PIERWSZY i ostatni chyba chciales powiedziec. Ale dobrze Panie wladzo :lol: widze ze Pan zmienil swoje postepowanie i tez z innych nasmiewac sie nie bedzie. Bylo juz to poruszane kilkakrotnie i niechce mi sie szukac i udowadniac Ci.To byl Twoj ostatni post w takim stylu. Mowie w tej chwili o wytykaniu bledow, nasmiewaniu sie z kogos z tego wlasnie powodu.
To byl Twoj ostatni post w takim stylu. Mowie w tej chwili o wytykaniu bledow, nasmiewaniu sie z kogos z tego wlasnie powodu.matijas:i nastepny analfabeta :D w szkole uczyc sie nie chcialo?
mettal:Cienki napend lub płytki bardzo porysowane a twój napend nie zdoła ich odczytac mialem kiedys tak kupielm nowom gierke tom samom i wsyzkto bylo ok
Lenko po ch** powielasz cudze posty, postanowiles zostac nabijaczem punktow ???
Nie tylko mu doradzam co zrobic w takiej sprawie mialem taki problem z windowsem i z gierkom mi nie odczytalo a kumplowi tak i naprawilem ten problem
mettal:Cienki napend lub płytki bardzo porysowane a twój napend nie zdoła ich odczytac mialem kiedys tak kupielm nowom gierke tom samom i wsyzkto bylo ok
Nie tylko mu doradzam co zrobic w takiej sprawie mialem taki problem z windowsem i z gierkom mi nie odczytalo a kumplowi tak i naprawilem ten problem
i nastepny analfabeta :D w szkole uczyc sie nie chcialo?
a dla autora topicu rada taka zebys kupil nowy cd–rom. Mozna tez dac go do czyszczenia ale bo ja wiem czy cos to pomoze? :?
a dla autora topicu rada taka zebys kupil nowy cd–rom. Mozna tez dac go do czyszczenia ale bo ja wiem czy cos to pomoze? :?
Cienki napend lub płytki bardzo porysowane a twój napend nie zdoła ich odczytac mialem kiedys tak kupielm nowom gierke tom samom i wsyzkto bylo ok
GorillaZ:Ja mam problem z zainstalowaniem dwóch gier.
Cienki napend lub płytki bardzo porysowane a twój napend nie zdoła ich odczytac mialem kiedys tak kupielm nowom gierke tom samom i wsyzkto bylo ok
–Płytki są porysowane a twój napęd ma cienką korekcję błędów.
–Zabrudzony napęd
–Zabrudzony napęd
Strona 1 / 1