Problem z zachowaniem ustawien
Sprawa jest taka:
Co zrobic , zeby wprowadzone ustawienie widoku w folderze pozostalo ciagle w tej samem pozycji nawet po restarcie systemu. Przykladowo : Otwieram folder, myszka na gorze klikam na widoki,pozniej na szczegoly , i tak ma zostac. Kiedy zrobie restart systemu ( Windows XP ) , to wszytsko wraca do ustawien np. miniatury , czy kafelki. Chce powiedzec , ze zaraz po zainstalowaniu systemu nie ma z tym problemu, ale po jakims czasie juz ustawien nie da sie zachowac. Gdzie to mozna ustawic , zeby system zachowywal moje ustawienia , a nie robil sobie ,to co chce. Ja jestem wlascicielem Windowsa XP , a nie on moim :)
Mam nadzieje , ze wszytsko dobrze wytlumaczylem.
Co zrobic , zeby wprowadzone ustawienie widoku w folderze pozostalo ciagle w tej samem pozycji nawet po restarcie systemu. Przykladowo : Otwieram folder, myszka na gorze klikam na widoki,pozniej na szczegoly , i tak ma zostac. Kiedy zrobie restart systemu ( Windows XP ) , to wszytsko wraca do ustawien np. miniatury , czy kafelki. Chce powiedzec , ze zaraz po zainstalowaniu systemu nie ma z tym problemu, ale po jakims czasie juz ustawien nie da sie zachowac. Gdzie to mozna ustawic , zeby system zachowywal moje ustawienia , a nie robil sobie ,to co chce. Ja jestem wlascicielem Windowsa XP , a nie on moim :)
Mam nadzieje , ze wszytsko dobrze wytlumaczylem.
Odpowiedzi: 4
Nie ma problemu , dzieki raz jeszcze :)
Pozdrawiam :P
Pozdrawiam :P
Witam
No to zaznacz opcję "Zapamiętaj ustawienia kaźdego folderu"
No to zaznacz opcję "Zapamiętaj ustawienia kaźdego folderu"
Ok, dzieki, juz to przetestowalem. Wszytsko dziala , ale jest jeden problem. Ja nie chce zeby wszystkie foldery byly ustawione jednakowo. Chce ustawiac sobie foldery indywidualnie, kazdy z osobna.
Dzieki za szybka odpowiedz :)
Pozdrawiam :wink:
Dzieki za szybka odpowiedz :)
Pozdrawiam :wink:
Witam
Otwórz Mój komputer
Ustaw sobie widok jak ma być
Potem
Narzędzia–Opcje folderów–Widok
odznacz opcję "Zapamiętaj ustawienia kaźdego folderu"
Naciśnij "Zastosuj do wszystkich folderów"
Zamknij i po ponownym otwarciu folderów wszystkie powinny wyglądać tak samo