problem z xp

słuchajcie mam pytanko ,moze troche dziwne ale .... Czy ktoś zna dokładne przeznaczenie dyskietki startowej windowsa xp tzn. po co on a jest :) .W czoraj wieczorem padl mi system a miałem zainstalwoanego xp, niewiem dokladnie co sie pororobiło, ale wyskakowało mi okienko źe pliki systemowe zostały zastąpione jakimiś innymi plikami nierozpoznawalnymi przez system xp i tak dalej... i źeby przywrucic systemowi własciwe pliki musze wcisnąc do napedu płyte z xp.No wszystko było by pieknie, gdyby jedyną źęczą jaką a własciwei która mogła jedynie pomóc w tym momecie nie była ponowna instalacja xp. :evil: No ale okazalo sie źe jest to jedyna źęcz ,mogłem ponownie zainstalowac xp ale nielubie robić w ten sposób a mianowicie nagrywac jednego xp na drugiego wiec pomyslałem format c: i kolejna instalacja.Jednakźe po odpaleniu kompa z dyskietki startowej xp, okazalo sie źe źadno polecenie niedziała ,niemogłem nic kopiowac , usuwać
a co najwaźniejsze formatowac :) , dzieki bogu niebyło problemu z poruszaniem sie miedzy katalogami 8) . Pomyślałem sobie źe moźe na dyskietce startowej xp poprostu niema takich polecen i to dlatego, wiec starałęm sie uruchomić te polecenia z dysku wpisałem w zmienną PATH scieźki dostepu do wszystkich katalogów w windowsie gdzie one mogą być czyli " c:windowssystem32;c:windows;c:windowssystem32wbem", myślałem źe to pomoźe no i wpenym sensie coś sie zminiło niewyskakiwało mi tym razem źe niematakiego polecenia tylko źe to polecenie nie jest obsługiwane przez dos ????????? – niechwytam tego
Ktoś ma jakeis pomysły o co biega , mimo iź system miąl scieźki dostepu do polecen to niechiał ich odpalić i to w dosie i po co jest dyskeitka starotwa xp skoro niema na niej źadnego uźyteczneo polecenia a moźe poprostu si emylei trzeba coś tam poprzestawiać źeby wszystko chodził jak naleźy???? :?:

Odpowiedzi: 2

Bo na tej dystkietce tworzonej w xp są tylko pliki systemowe umoźliwiające odpalenie komputera i nic więcej. Najprościej otwórz obie dyskietki i porównaj zawartość.
Rebe
Dodano
03.09.2004 18:27:57
hm no dobra palnolem bzdure piszac "dyskietka startowa xp" . Ale czemu źadne polecenie nie działa po przejsciu do dosu.Znowusz jak wsadziłem dyskietke startową którą utworzyłem podczas instalacj milenium wszystko było oki.
zbyszek12
Dodano
03.09.2004 18:14:54
zbyszek12
Dodano:
03.09.2004 17:07:51
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1