problem z xp
Mam xp prof i nie moge go zainstalowac z poziomu dosa. wpisuje setup.exe i nic.
Zrobiłem to tak
–w biosie rzestawiłem butowanie na dyskietke(a,cd–rom) i zapisałem
–restart
–wgrałsie dos i wybrałem polecenie ze instalacje z obsługa cd–rom
–wpisuje format c: nic
–format d: nic
–setup.exe nic
–wciskam f6 nic
Wrascie zrobiłem inaczej. Zabutowałem na cd–rom,c: zapisałem i restart.
i pokazało sie ze butowanie nie udane(failure cos takiego)
Moze to jest urok tej płyty ze instaluje sie tylko z 98
Ten system porzyczyłem koledze i jemu tez niechciało sie zainstalowac
Zrobiłem to tak
–w biosie rzestawiłem butowanie na dyskietke(a,cd–rom) i zapisałem
–restart
–wgrałsie dos i wybrałem polecenie ze instalacje z obsługa cd–rom
–wpisuje format c: nic
–format d: nic
–setup.exe nic
–wciskam f6 nic
Wrascie zrobiłem inaczej. Zabutowałem na cd–rom,c: zapisałem i restart.
i pokazało sie ze butowanie nie udane(failure cos takiego)
Odpowiedzi: 4
Teksty o cwaniaczkach moźe osbie daruj, bo jakoś spod Twoich palców dziwnie one wyglądają.
Nero – robiłem w nim kopie zapasowe w98/w2k/XP/w2k3 i jakoś zawsze były one bootowalne – pewnei mam pecha,a moze co innego(?).
Naprawdę zamiast opisywać w jaki sposób uzywasz dyskietki startowej albo weź sie za czytania archiwaliów, albo zajrzyj na strony MS celem pobrania obrazów dyskietek startowych dla tej wersji systemu.
Nero – robiłem w nim kopie zapasowe w98/w2k/XP/w2k3 i jakoś zawsze były one bootowalne – pewnei mam pecha,a moze co innego(?).
Naprawdę zamiast opisywać w jaki sposób uzywasz dyskietki startowej albo weź sie za czytania archiwaliów, albo zajrzyj na strony MS celem pobrania obrazów dyskietek startowych dla tej wersji systemu.
Cwaniaczek.........
Napisałem tak bo jedynie mi sie zainstalowal z 98 pewnie by i sie zainstalowal z wilu innych a o to mi nie chodziło.
Wojtt: przeczyjaj pierwszy muj tekst jeszcze raz!!!!!!!!!!!!
Przeciez napisałem ze zabutowałem na cd–rom i restart i g...o nie chce sie zainstalowac. BA! nie chce sie nawet wgrac.
PS cd–rom sie kreci!
ps 2 ta płyta nie jest oryginalna
pewnie przegrana jest na nero i dlatego nie działa.
Napisałem tak bo jedynie mi sie zainstalowal z 98 pewnie by i sie zainstalowal z wilu innych a o to mi nie chodziło.
Wojtt: przeczyjaj pierwszy muj tekst jeszcze raz!!!!!!!!!!!!
Przeciez napisałem ze zabutowałem na cd–rom i restart i g...o nie chce sie zainstalowac. BA! nie chce sie nawet wgrac.
PS cd–rom sie kreci!
ps 2 ta płyta nie jest oryginalna
pewnie przegrana jest na nero i dlatego nie działa.
mossini:Mam xp prof i nie moge go zainstalowac z poziomu dosa..............
Tia. A moze tylko w3.11, albo w2k3 ?
Zastanów się nad tym co napisałes.
Archiwum zaprasza w kwestii dyskietek bootujących i tego skąd je pobrać. Zaprasza ownieź do zapozannia isę z informacjami jak polecenie instalacji w takim wypadku brzmi, o jakim smartdrv teź tam będzie.
PS.
Oryginalne płyty XP są bootowalne.
Przy instalacji Windows XP dyskietka startowa jest ci nie potrzebna. Zmień w Biosie bootowanie na CD–Rom, włóź do napędu płyte z XP i zrestartuj kompa. Uruchomi sie instalator i dalej juz sobie poradzisz. Jesli robisz to pierwszy raz to polecam poiszukać tutaj na forum instrukcji instalacji XP krok po kroku.
P.S. A zaraz na samym poczatku naciskasz jakiś kalwisz?? Wyswietla sie cos takiego: Jesli chesz uruchomić instalator Windows XP naciśnij dowolny klawisz" , robisz to??
P.S. A zaraz na samym poczatku naciskasz jakiś kalwisz?? Wyswietla sie cos takiego: Jesli chesz uruchomić instalator Windows XP naciśnij dowolny klawisz" , robisz to??
Strona 1 / 1