problem z xp

Mam xp prof i nie moge go zainstalowac z poziomu dosa. wpisuje setup.exe i nic.
Zrobiłem to tak
–w biosie rzestawiłem butowanie na dyskietke(a,cd–rom) i zapisałem
–restart
–wgrałsie dos i wybrałem polecenie ze instalacje z obsługa cd–rom
–wpisuje format c: nic
–format d: nic
–setup.exe nic
–wciskam f6 nic

Wrascie zrobiłem inaczej. Zabutowałem na cd–rom,c: zapisałem i restart.
i pokazało sie ze butowanie nie udane(failure cos takiego)

Moze to jest urok tej płyty ze instaluje sie tylko z 98
Ten system porzyczyłem koledze i jemu tez niechciało sie zainstalowac

Odpowiedzi: 4

Teksty o cwaniaczkach moźe osbie daruj, bo jakoś spod Twoich palców dziwnie one wyglądają.

Nero – robiłem w nim kopie zapasowe w98/w2k/XP/w2k3 i jakoś zawsze były one bootowalne – pewnei mam pecha,a moze co innego(?).

Naprawdę zamiast opisywać w jaki sposób uzywasz dyskietki startowej albo weź sie za czytania archiwaliów, albo zajrzyj na strony MS celem pobrania obrazów dyskietek startowych dla tej wersji systemu.
Rebe
Dodano
06.02.2006 14:23:40
Cwaniaczek.........
Napisałem tak bo jedynie mi sie zainstalowal z 98 pewnie by i sie zainstalowal z wilu innych a o to mi nie chodziło.

Wojtt: przeczyjaj pierwszy muj tekst jeszcze raz!!!!!!!!!!!!
Przeciez napisałem ze zabutowałem na cd–rom i restart i g...o nie chce sie zainstalowac. BA! nie chce sie nawet wgrac.

PS cd–rom sie kreci!

ps 2 ta płyta nie jest oryginalna
pewnie przegrana jest na nero i dlatego nie działa.
mossini
Dodano
06.02.2006 14:08:13
mossini:
Mam xp prof i nie moge go zainstalowac z poziomu dosa..............
Moze to jest urok tej płyty ze instaluje sie tylko z 98
Ten system porzyczyłem koledze i jemu tez niechciało sie zainstalowac

Tia. A moze tylko w3.11, albo w2k3 ?
Zastanów się nad tym co napisałes.

Archiwum zaprasza w kwestii dyskietek bootujących i tego skąd je pobrać. Zaprasza ownieź do zapozannia isę z informacjami jak polecenie instalacji w takim wypadku brzmi, o jakim smartdrv teź tam będzie.

PS.
Oryginalne płyty XP są bootowalne.
Rebe
Dodano
06.02.2006 13:48:26
Przy instalacji Windows XP dyskietka startowa jest ci nie potrzebna. Zmień w Biosie bootowanie na CD–Rom, włóź do napędu płyte z XP i zrestartuj kompa. Uruchomi sie instalator i dalej juz sobie poradzisz. Jesli robisz to pierwszy raz to polecam poiszukać tutaj na forum instrukcji instalacji XP krok po kroku.

P.S. A zaraz na samym poczatku naciskasz jakiś kalwisz?? Wyswietla sie cos takiego: Jesli chesz uruchomić instalator Windows XP naciśnij dowolny klawisz" , robisz to??
wojtt
Dodano
06.02.2006 13:38:23
mossini
Dodano:
06.02.2006 13:31:34
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1