Problem z XP SP2 plik shlwapi.dll a potem profil

Wszystko zaczyna się od niebieskiego ekranu przy starcie. [i]C0000221 - Zła suma kontrolna obrazu shlwapi.dll obraz jest prawdopodobnie uszkodzony, suma kontrolna nagłówka nie odpowiada obliczonej sumie kontrolnej...[/i] W celu usunięcia błędu biblioteki zastępuję ją z folderów wymiany ($513...3QE$). Po tej operacji system zatrzymuje się zaraz po wyborze profilu. Pojawia się komunikat: [i]System Windows nie może załadować profilu przechowywanego lokalnie. Możliwym powodem tego błędu jest brak wystarczających praw zabezpieczeń lub uszkodzony profil lokalny. Jeśli ten problem będzie się powtarzać, skontaktuj się z administratorem sieci. [/i] a po nim [i]SZCZEGÓŁY - System próbował załadować lub przywrócić plik do Rejestru, ale określony plik nie jest w formacie plików Rejestru[/i] Po tych komunikatach system wstrzymuje pracę Wciśnięcie kombinacji klawiszy Alt+Ctrl+Delete daje efekt wyświetlenia błędu [i]Aplikacja lub biblioteka DLL c:\windows\system32\srclient.dll nie jest poprawnym obrazem systemu Windows NT. Sprawdź to z dyskietką instalacyjną.[/i] System bez reakcji Na forach znalazłem rady związane z uruchomieniem administratora - nie pomogło ostatnia dobra konfiguracja - nie pomogło tryb awaryjny na różne sposoby - nie pomogło Może ktoś miał podobne problemy. Formatowania nie chcę robić. Pomóżcie.

Odpowiedzi: 2

chkdsk - wykrywa za każdym razem jeden błąd który niby naprawia. Robiłem kilka razy i nadal to samo. Czy to może być oznaka uszkodzenia sektorów na dysku?
sawoy
Dodano
08.04.2010 10:52:56
  • XanTyp 08.04.2010 16:30:50

[quote=sawoy]Czy to może być oznaka uszkodzenia sektorów na dysku?[/quote]Nie, skądże. Oznacza to zmianę czasu na letni ](*,) ze słynną poprawką na puszczę w Hondurasie. :-" Lubisz retorykę, czy tylko się zgrywasz? Logicznym jest, skoro checkdisk wciąż "naprawia" ten błąd i naprawić nie może.

Na początek - chkdsk. Dobrze byłoby również sprawdzić pamięci. Jeżeli masz podkręcony CPU - to wrócić do ustawień fabrycznych. Jeśli na dysku nie będzie błędów, pamięci będą ok - to zobacz czy uda się naprawa systemu.
Veers
Dodano
08.04.2010 06:23:34
sawoy
Dodano:
07.04.2010 22:57:08
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1