problem z XP pro
Witam wszystkich!
Kochani pomocy!!!Ja niedługo zwariuje...Mój nowy komp – Athlon 3000+, 2x512 ddr kingstone, radeon itd... (mam go 1 miesiąc) od nowości wariuje... :( początkowo zawieszał się więc przeinstalowałam system... po przeisntalwaniu połączonym rzecz jasna z formatem przez dobre 2 tyg śmigał jak trzeba... po czym dzisiaj znowu się zaczęlo... zawiesza się a por estarcie uruchamia się np. w mniejszej rozdzielczosci..albo na ekranie pojawiają się impresje w stylu Picasso:((
Szału dostać moźna...sprawdzone zostały ustawienia pamięci w biosie, procek w porządku, płyta główna teź (wymieniona na wszelki wypadek)... Co to do cholery jest?!!! Moźe pamięć źle podłączona ale nie sądzę bo mój znajomy informatyk powiedział źe jest ok. Co z tym zrobić?
Kochani pomocy!!!Ja niedługo zwariuje...Mój nowy komp – Athlon 3000+, 2x512 ddr kingstone, radeon itd... (mam go 1 miesiąc) od nowości wariuje... :( początkowo zawieszał się więc przeinstalowałam system... po przeisntalwaniu połączonym rzecz jasna z formatem przez dobre 2 tyg śmigał jak trzeba... po czym dzisiaj znowu się zaczęlo... zawiesza się a por estarcie uruchamia się np. w mniejszej rozdzielczosci..albo na ekranie pojawiają się impresje w stylu Picasso:((
Szału dostać moźna...sprawdzone zostały ustawienia pamięci w biosie, procek w porządku, płyta główna teź (wymieniona na wszelki wypadek)... Co to do cholery jest?!!! Moźe pamięć źle podłączona ale nie sądzę bo mój znajomy informatyk powiedział źe jest ok. Co z tym zrobić?
Odpowiedzi: 10
Sama nie składałam, ale osoba która się tym zajmuje na codzień...Co do formatu dysku to jeszcze na tyle się zanm na tym ustrojstwie źe wiem jakie formatowanie trzeba zrobi i pełne formatowanie zrobiłam...No a z tym zasilaczem to chyba masz rację...chociaź jedni mówią źe minusy nie są waźne inni źe coś jest nie tak... No i masz rację źe chyba w serwisie w końcu wyląduje...
Dzięki za rady i pozdrawiam!
Dzięki za rady i pozdrawiam!
Witam.
Wiesz co – jeźeli sam składałeś sprzęt – daj to przebadać w serwisie, czy jest zgodny z wymogami. Po drugie – przy nagrywaniu XP Pro – przy formatowaniu wybiera się formatowanie pełne nie szybkie (NFTS). I po trzecie wszystko wskazuje na zasilacz.
Wiesz co – jeźeli sam składałeś sprzęt – daj to przebadać w serwisie, czy jest zgodny z wymogami. Po drugie – przy nagrywaniu XP Pro – przy formatowaniu wybiera się formatowanie pełne nie szybkie (NFTS). I po trzecie wszystko wskazuje na zasilacz.
Witam.
Witam was ponownie! Nie wiem czy się cieszyc czy jak ale sprawdziłam wszystko i niby wygląda źe jest ok ze sprzętem... ale się znowu zawiesza ;( Dręczą mnie tylko trzy cyferki które wskazuje program speedfan a mianowicie parametry na + (+12v,+3vitd) są w normie ale minusy są daaaleko od normy tylko co one wskazuja?:> moje parametry zasilania itd. to : Vcore1 = 1,39V, Vcore = 0,0 i dalej +3,3V:3,28V; +5V:5,05V; +12:11,97V no i te minusy –12V:–1,42;–5V:–8,78V;Vbat:3,07V. Nie wiem ale normalnie mi to nie wygląda. Pomóźcie plz :(
No to z tym dyskiem to do głowy mi nie przyszło ale sprawdzę, a pliki mam w NTFS–ie....co do zasilacza to moze być to chociaź wartości napięcia są mininmalnie odchylone 5v(u mnie 5,2) 12v (u mnie 11.97)..ale moźe mój modecom 350w to za mało... co do płyty głównej i sterowników to mam najnowsze, bo juź wpadłam na pomysł ściągnięcia najnowszych...no a płyta na bank współpracuje z kongstonami(jeśli wierzyć mojemu znajomemu który składa kompy ;) ). Najlepsze jest to źe dzisiaj komputer znowu spoko chodzi zastanawiam sie kiedy mu znowu odwali...
Dzięki wielkie za sugestie i porady dzisiaj wykonam wszeystkie testy i powiem wa cóź takiego mój cudowny sprzęt wymyślił znowu :)
Pozdr.
Dzięki wielkie za sugestie i porady dzisiaj wykonam wszeystkie testy i powiem wa cóź takiego mój cudowny sprzęt wymyślił znowu :)
Pozdr.
Moje sugestie to sprawdzic HDD pod katem czy nie traci danych.
Masz NTFS czy FAT 32 ?
Pliki moga byc uszkodzone czego skutkiem moga byc nie prawidlowo uruchamiane drivery.
Odpalic Benchmarka na mozliwie maxymalnych detalach na kilka cykli i sprawdzic czy nie ma jakis artefaktow na ekranie. W "stresie" wychodza uszkodzenia sprzetowe.
Zainstaluj nowsze/inne drivery do Plyty glownej i VGA (strona producenta)
Plyta wspolpracuje z Kingstone ? patrz strona producenta.
Pam. pracuja w Dualu ?
Masz NTFS czy FAT 32 ?
Pliki moga byc uszkodzone czego skutkiem moga byc nie prawidlowo uruchamiane drivery.
Odpalic Benchmarka na mozliwie maxymalnych detalach na kilka cykli i sprawdzic czy nie ma jakis artefaktow na ekranie. W "stresie" wychodza uszkodzenia sprzetowe.
Zainstaluj nowsze/inne drivery do Plyty glownej i VGA (strona producenta)
Plyta wspolpracuje z Kingstone ? patrz strona producenta.
Pam. pracuja w Dualu ?
Witam.
Być moźe masz problem z kartą graficzną – chociaź nie sądzę źeby tak było. Problem moźe wystąpić przez zbyt słaby zasilacz. Ostatnio teź zmieniałem kartę graficzną i dołoźyłem trochę pamięci i trzeba było wymienić zasilacz na silniejszy. Komoputer chodzi dobrze. Moźe i u ciebie to jest. Pozdrawiam.
Być moźe masz problem z kartą graficzną – chociaź nie sądzę źeby tak było. Problem moźe wystąpić przez zbyt słaby zasilacz. Ostatnio teź zmieniałem kartę graficzną i dołoźyłem trochę pamięci i trzeba było wymienić zasilacz na silniejszy. Komoputer chodzi dobrze. Moźe i u ciebie to jest. Pozdrawiam.
Wirusy są wykluczone tak samo jak wszelkie robactwo itp. Po przeinstalowaniu systemu i formacie zresztą raczej nie ma duźych szans na wirusa... a korzystałam z Avasta a po kolejnym formacie Kaspersky'ego i źaden z nich nic nie wykrył...Test zasilania teź przeszedł pozytywnie...nie wiem czy to moze być wina karty graficznej?Bo te impresje na ekranie i zmiana rozdzielczości jakoś tak wyglądają podejrzanie :(
Antywirus i zabezpieczenia ci niepomogą ja mam to samo tylko źe dodatkowo wyskakują mi te blu skriny czyli niebieskie ekrany z komunikatem źe brakuje pliku ale co z tego jak raz brakuje jednego a na następnym piźe inny nawet pisze źe bios cza updejtować lipa jakaś moźe przez te cholerne poprawki
Robaki moźe jakieś łapiesz z sieci. Zabezpieczenia jakiś masz? Przeskanuj sobie kompa i zobacz co powie antywirus.
8) Pozdro.
8) Pozdro.
Strona 1 / 1