Problem z XP i nie tylko – pomocy !!
Mam "mały" problem": zawiesił mi się ostatnio system (pierwszy raz odkąd mam XP), zrestartowałem komputer, a tu wywala mi taki napis "not found operation system". Jeszcze raz zrestartowałem kompa i wyskoczył mi napis "bład w pliku boot.ini(nic w nim nie mieszałem) rozruch z c:windows", a następnie "plik hal.dll uszkodzony" no i na tym się kończy i dalej się nic nie dzieje. Od razu mówie, źe nie mam dyskietki z przuwracaniem systemu itp. Postanowiłem włoźyć płyte z xp i z niej odpalić "NAPRAW" ale wyskoczył mi napis, ze nie ma partycji by zainstalować windowsa (ciekawe bo przed godziną była). Zalezy mi na tym by zostawić dane, które mam na dysku (o ile jeszcze tam są), ale nie wiem co począć. Pewnie trzeba stworzyć partycje w fdisku, ale to sie wiąze z formatoweaniem a ja nie chce !. Pomóźcie !!!!!!
Odpowiedzi: 6
nie dawaj napraw tylko zainstaluj na nowo
miałem to samo upominał mi sie o hall gdy zacząłem sie bawić ekranem startowym i niechcący wyp... jakis plik.wgrałem windę na nowo jedynym problemem była strata danych w kat. moje dokumenty pozdr.
miałem to samo upominał mi sie o hall gdy zacząłem sie bawić ekranem startowym i niechcący wyp... jakis plik.wgrałem windę na nowo jedynym problemem była strata danych w kat. moje dokumenty pozdr.
nooo racja! Fakt ! nie dopuscilbym do utraty takich danych, ale nawet gdyby mi sie takie cos zdarzylo to mam w pogotowiu Ontrack Easy Recovery – ten program mi raz dupe uratowal
ej no menolutor jakby tam byly efekty pracy 3 letniej to bys tak nie mowil
1sza rzecz
dyskietka startowa 98 (kolega zrobi)
nc i przegrac co sie da na inny dysk
2rzecz
jest takie cudo jak dosowy ndd (norton disc doctor) mnie pare razy uratowal
1sza rzecz
dyskietka startowa 98 (kolega zrobi)
nc i przegrac co sie da na inny dysk
2rzecz
jest takie cudo jak dosowy ndd (norton disc doctor) mnie pare razy uratowal
moze partition magic cos wskora?? ale watpie