problem z wysylaniem załączników

korzystam z outlooka ekspress, nie moge wysyłać załączinków w postaci zrzutów, zdjęcia tak samo cięźko sie wysyłają, podobno tu jest problem z serwerem, tylko nie wiem, którym?

Otrzymuję komunikaty od serwera smtp, co w tym przypadku moge zrobić?

Odpowiedzi: 6

No wlasnie ze nie jest.. skoro ja osobiscie na poczcie gsi.pl mam identyczny problem (mialem); maile tekstowe i reklamy odbierane sa idealnie, wysylane rowniez, ale gdy przyszlo mi odebrac cos wiekszego musialem napisac do adminow o podanie mi wlasciwej konfiguracji... ps.. z interia mam to samo. uzywam the bat! do obslugi poczty, i niestety, gdy mam ustawiony smtp na 110 moźna sobie pojsc spac na 74 godziny i dopiero mail zostanie wyslany, specjalnie trzeba przestawiac na startls smtp:995 by poprawnie chodzila poczta, i byc moze w przypadku andrzej1 problem jest podobny.
DMX
Dodano
30.05.2005 23:10:51
Toretto_gsi:
Żółty:
Moźe te Twoje zrzuty są strasznie duźe

nie zmienia to faktu ze program pocztowy powinien sobie z tym radzic a jedynie postmaster powinien odpisywac ze zalacznik jest za duzy..

Przecieź dostaje "jakieś" komunikaty od serwera – nie wiem jakie to "szczelam".

Toretto_gsi:

Żółty:
Spróbuj załoźyć konto na innym serwerze i wtedy sprawdź. Jak wszystko będzie dobrze to przepiszesz ustawienia serwera SMTP do Twojego pierwotnego konta

mysle ze to jest zbedne..

najpierw sprawdz zalecane konfiguracje portow pop3 i smtp a potem dopiero podzialamy w troche innym kierunku..

Po kiego sprawdzać konfigurację pop3 ?? Przecieź poczta jest wysyłana przez SMTP. A skoro normalne (bez załączników) listy przechodzą to skonfigurowany jest poprawnie.

Aha i jeszcze sobie przypomniałem – andrzej1 – spróbuj wyłączyć antywirusa sprawdzającego pocztę (jak jakiś masz).
Żółty
Dodano
30.05.2005 21:19:00
Żółty:
Moźe te Twoje zrzuty są strasznie duźe

nie zmienia to faktu ze program pocztowy powinien sobie z tym radzic a jedynie postmaster powinien odpisywac ze zalacznik jest za duzy..

Żółty:
Spróbuj załoźyć konto na innym serwerze i wtedy sprawdź. Jak wszystko będzie dobrze to przepiszesz ustawienia serwera SMTP do Twojego pierwotnego konta

mysle ze to jest zbedne..

najpierw sprawdz zalecane konfiguracje portow pop3 i smtp a potem dopiero podzialamy w troche innym kierunku..
DMX
Dodano
30.05.2005 20:40:28
Moźe te Twoje zrzuty są strasznie duźe ... Spróbuj załoźyć konto na innym serwerze i wtedy sprawdź. Jak wszystko będzie dobrze to przepiszesz ustawienia serwera SMTP do Twojego pierwotnego konta.

I pytanie dodatkowe – czy problemy są z wysyłaniem na jeden konkretny adres czy gdziekolwiek gdzie ślesz to są szopki ??
Żółty
Dodano
30.05.2005 20:35:04
popatrz czy masz odpowiednio skonfigurowane porty pop3 i smtp (przykladowo dla interii 995 smtp 110 ;dla wp juz jest inaczej.. itd itd..)
DMX
Dodano
30.05.2005 20:33:49
to wszystko mam poprawnie ustawione, kiedyś miałem dobrze, raptem teraz wszystko mi się skotłowało, sam nie wiem od czego, maile normalnie wysyłam, tylko zdjęcia trochę nie za bardzo, a o załączinkach, o których wspomniałem to juź w ogóle,
andrzej1
Dodano
30.05.2005 20:27:20
andrzej1
Dodano:
30.05.2005 20:10:30
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1