problem z wysylaniem załączników
korzystam z outlooka ekspress, nie moge wysyłać załączinków w postaci zrzutów, zdjęcia tak samo cięźko sie wysyłają, podobno tu jest problem z serwerem, tylko nie wiem, którym?
Otrzymuję komunikaty od serwera smtp, co w tym przypadku moge zrobić?
Otrzymuję komunikaty od serwera smtp, co w tym przypadku moge zrobić?
Odpowiedzi: 6
No wlasnie ze nie jest.. skoro ja osobiscie na poczcie gsi.pl mam identyczny problem (mialem); maile tekstowe i reklamy odbierane sa idealnie, wysylane rowniez, ale gdy przyszlo mi odebrac cos wiekszego musialem napisac do adminow o podanie mi wlasciwej konfiguracji... ps.. z interia mam to samo. uzywam the bat! do obslugi poczty, i niestety, gdy mam ustawiony smtp na 110 moźna sobie pojsc spac na 74 godziny i dopiero mail zostanie wyslany, specjalnie trzeba przestawiac na startls smtp:995 by poprawnie chodzila poczta, i byc moze w przypadku andrzej1 problem jest podobny.
Toretto_gsi:Żółty:Moźe te Twoje zrzuty są strasznie duźe
nie zmienia to faktu ze program pocztowy powinien sobie z tym radzic a jedynie postmaster powinien odpisywac ze zalacznik jest za duzy..
Przecieź dostaje "jakieś" komunikaty od serwera – nie wiem jakie to "szczelam".
Toretto_gsi:Żółty:Spróbuj załoźyć konto na innym serwerze i wtedy sprawdź. Jak wszystko będzie dobrze to przepiszesz ustawienia serwera SMTP do Twojego pierwotnego konta
mysle ze to jest zbedne..
najpierw sprawdz zalecane konfiguracje portow pop3 i smtp a potem dopiero podzialamy w troche innym kierunku..
Po kiego sprawdzać konfigurację pop3 ?? Przecieź poczta jest wysyłana przez SMTP. A skoro normalne (bez załączników) listy przechodzą to skonfigurowany jest poprawnie.
Aha i jeszcze sobie przypomniałem – andrzej1 – spróbuj wyłączyć antywirusa sprawdzającego pocztę (jak jakiś masz).
Żółty:Moźe te Twoje zrzuty są strasznie duźe
nie zmienia to faktu ze program pocztowy powinien sobie z tym radzic a jedynie postmaster powinien odpisywac ze zalacznik jest za duzy..
Żółty:Spróbuj załoźyć konto na innym serwerze i wtedy sprawdź. Jak wszystko będzie dobrze to przepiszesz ustawienia serwera SMTP do Twojego pierwotnego konta
mysle ze to jest zbedne..
najpierw sprawdz zalecane konfiguracje portow pop3 i smtp a potem dopiero podzialamy w troche innym kierunku..
Moźe te Twoje zrzuty są strasznie duźe ... Spróbuj załoźyć konto na innym serwerze i wtedy sprawdź. Jak wszystko będzie dobrze to przepiszesz ustawienia serwera SMTP do Twojego pierwotnego konta.
I pytanie dodatkowe – czy problemy są z wysyłaniem na jeden konkretny adres czy gdziekolwiek gdzie ślesz to są szopki ??
I pytanie dodatkowe – czy problemy są z wysyłaniem na jeden konkretny adres czy gdziekolwiek gdzie ślesz to są szopki ??
popatrz czy masz odpowiednio skonfigurowane porty pop3 i smtp (przykladowo dla interii 995 smtp 110 ;dla wp juz jest inaczej.. itd itd..)
to wszystko mam poprawnie ustawione, kiedyś miałem dobrze, raptem teraz wszystko mi się skotłowało, sam nie wiem od czego, maile normalnie wysyłam, tylko zdjęcia trochę nie za bardzo, a o załączinkach, o których wspomniałem to juź w ogóle,
Strona 1 / 1