Problem z wyświetlaniem obrazu po reinstalce...
Siemka mam BOG problemos... może w niczym nie przeszkadza... ale mmnie akurat denerwuje
Wczoraj musiałem robić reinstale systemu.... Windowsa XP prof
Oczywiście mój dysk nie jest w najleprzym stanie posiada bady itd... ale mniejsza o to... Jak zwykle przy formatowaniu wyszakoczył błąd że dysk uszkodzony. Oczywiscie resnołem go by odpalić Hirrens Boot CD by sformatować partycje... niestety już po restarcie zanim jeszcze włozyłem płyte z hirrensem, ekran zmniejszył sie, przesunął, nie da się wogule go rozszerzyć ani nic... nawet auto adjust z monitora nie pomaga... Wątpie że to monitor ponieważ nawet go nie ruszałem a sam tak przejść w inny tryp nie mugł (chyba).
info:
system: windows xp prof
proc: AMD Sempron 2500+ 1,75@2,1ghz
MB: Abit NF7-S rev 2.0
grafa: Sapphire RADEON 9550 przerobiony na 9600
dysk: Hitachi/IBM 80GB 8MB CASH
A tu dodaje IMG z tym jak widać all u mnie...
http://kisztof.forall.pl/works/blad.jpg
Jeszcze chciałem dodać że nigdy wczesniej nie miałem takich probelemów... dosłownie nei wiem co mogło sie stać... choć komputery nei są mi opce, wręcz przeciwnie bardzo dobrze się na nich znam wkońcu startuje na programistę w przyszłośći...
Cya! mam nadzieje że mi jakoś pomożecie może komuś z was takie coś się przytrafiło...
GG: 4737480
mail: kisztof@o2.pl
mail2: chaotixim@o2.pl
Wczoraj musiałem robić reinstale systemu.... Windowsa XP prof
Oczywiście mój dysk nie jest w najleprzym stanie posiada bady itd... ale mniejsza o to... Jak zwykle przy formatowaniu wyszakoczył błąd że dysk uszkodzony. Oczywiscie resnołem go by odpalić Hirrens Boot CD by sformatować partycje... niestety już po restarcie zanim jeszcze włozyłem płyte z hirrensem, ekran zmniejszył sie, przesunął, nie da się wogule go rozszerzyć ani nic... nawet auto adjust z monitora nie pomaga... Wątpie że to monitor ponieważ nawet go nie ruszałem a sam tak przejść w inny tryp nie mugł (chyba).
info:
system: windows xp prof
proc: AMD Sempron 2500+ 1,75@2,1ghz
MB: Abit NF7-S rev 2.0
grafa: Sapphire RADEON 9550 przerobiony na 9600
dysk: Hitachi/IBM 80GB 8MB CASH
A tu dodaje IMG z tym jak widać all u mnie...
http://kisztof.forall.pl/works/blad.jpg
Jeszcze chciałem dodać że nigdy wczesniej nie miałem takich probelemów... dosłownie nei wiem co mogło sie stać... choć komputery nei są mi opce, wręcz przeciwnie bardzo dobrze się na nich znam wkońcu startuje na programistę w przyszłośći...
Cya! mam nadzieje że mi jakoś pomożecie może komuś z was takie coś się przytrafiło...
GG: 4737480
mail: kisztof@o2.pl
mail2: chaotixim@o2.pl
Odpowiedzi: 1
1. "komputery nei są mi opce, wręcz przeciwnie bardzo dobrze się na nich znam wkońcu startuje na programistę w przyszłośći..." - a co ma wspólnego komputer z prgramowaniem - pomijam odpalanie aplikacji ?
2. " niestety już po restarcie zanim jeszcze włozyłem płyte z hirrensem, ekran zmniejszył sie, przesunął,.." - i to oczywisty powód by w dziale XP o tym donieść.
3. Papiery dotyczące dys- oczywiście masz, więc ..............
4. "Wątpie że to monitor ponieważ nawet go nie ruszałem ..." - tak to ząłatwia sprawę - szczególnie w świetle pierwszego cytatu.
5. Czasem LCD sie tak zachowuje i może mu samo przejść( po którymś włączeniu auto adiust ), choć bez sprawdzenia go, a i karty trudno wyczuć czy to nie coś trwałego. O *.inf i drobiazgi związane ze sterownikami nawet nie smiem pytać ( to już o systemie mowa ).
PS.
Temat oczywiście leci do sprżetu, bo nic w tu po nim.
Strona 1 / 1