problem z wyswietalniem stron w Operze
Hmm.. Mam problem z wyswietlaniem stron w Operze. Kazda strone wczytuje mi baaardzo długo, a czasami w ogole nie wczytuje. Ale jezeli sie juz uda, to jest to strona bez grafiki. Wczytuje sie sam tekst.
Podejrzewam ze cos jest nie tak z wyswietlaniem obrazków. Czy ktos wie o co tu chodzi? :idea: :?:
Podejrzewam ze cos jest nie tak z wyswietlaniem obrazków. Czy ktos wie o co tu chodzi? :idea: :?:
Odpowiedzi: 12
Nie no nic waźnego nie mam, byłem tylko ciekawy.
Bo czytałem gdzieś o takich trojanach źe jak zaintaluje się na danym kompie to wysyła wszystkie hasła z tego kompa do kogoś kto wypuścił tego trojana w obieg.
Bo źe źaden haker nie dobierze mi się do kompa to wiem :P bo nie jestem tam jakaś NASA źeby były jakieś tajne dokumenty :D :P
Bo czytałem gdzieś o takich trojanach źe jak zaintaluje się na danym kompie to wysyła wszystkie hasła z tego kompa do kogoś kto wypuścił tego trojana w obieg.
Bo źe źaden haker nie dobierze mi się do kompa to wiem :P bo nie jestem tam jakaś NASA źeby były jakieś tajne dokumenty :D :P
Kamil123:A ja mam pytanie teź odnośnie Opery, czy te zapamiętywanie haseł w programie np. do poczty to jest jakieś szyfrowane? Bo przecieź jeśli weźmiemy zapamiętaj to to zastaje w programie.
Czy czasem jakiś haker nie moźe nam tych informacji wykraść za pomocą jakiegoś trojana albo w inny sposób?
Czy takie przechowywanie tych haseł jest bezpieczne?
Czy na prawde liczysz na to ze haker wlamie sie akurat na Twój komputer (tzn czy jest takie zagroźenie, czy np. masz jakieś waźne informacje na komputerze) Jeźeli nie to raczej się hakerami nie martw. Co do zapamiętywania haseł to to jest bezpieczne. Jeźeli komuś będzie zaleźało źeby Ci podkraść hasła to wyśle trojana który śledzi jakie klawisze wciskasz i tak się dowie :P. Ja tam korzystam z tej opcji od czasu do czasu i jest git :wink:
A ja mam pytanie teź odnośnie Opery, czy te zapamiętywanie haseł w programie np. do poczty to jest jakieś szyfrowane? Bo przecieź jeśli weźmiemy zapamiętaj to to zastaje w programie.
Czy czasem jakiś haker nie moźe nam tych informacji wykraść za pomocą jakiegoś trojana albo w inny sposób?
Nie czytałes chyba tego co kryje się pod linkiem... http://my.opera.com/forums/showthread.php?s=&threadid=74496 ściągnij ta operę
Zainstalowalem nowa wersje ale bez efektu. Strony owszem sie otwieraja ale bardzo wolno.W Firefoxie i IE natomiast blzskawicynie.
A poza tzm mam pytanie. Opera niektore strony wyswietla nieprawidlowo )np. http://www.jacky.republika.pl/
Sprawdzcie to. Tymczasem na pozostalych przegladarkach wyswietala sie ta stronka doskonale.
A poza tzm mam pytanie. Opera niektore strony wyswietla nieprawidlowo )np. http://www.jacky.republika.pl/
Sprawdzcie to. Tymczasem na pozostalych przegladarkach wyswietala sie ta stronka doskonale.
Przeczytaj newsa, ściągnij tą operę zainstaluj i zobacz czy jest w porądku wpierw
Nie mam pojęcia co to moźe być, zobacz moźe jest coś na oficjalnym forum: http://my.opera.com/forums/forumdisplay.php?s=25a6ce8b99f4b9357b5c3dd0d8a3fdea&forumid=60
Mam Zone Alarma ale mam zaznaczone zeby przepuszczal Opere.
fidelio:darek dade mzoesz miec racje z tym gremiusem. Jak otwieram niektore strony to wlasnie to slowo sie pojawia na pasku. :idea:
A co to wlasciwe jest ten gremius? :?:
Rzecz w tym, ze ja chyba mam najnowsza wersje opery 7.54 PL z java. :(
Gemius to jest firma badająca ilość odsłon na róźnych stronach. Mi np blokowało się kiedyś na operze forum pclaba. Ściągnij wersje testową (nie instaluje jej tylko w folderze gdzie masz zwykłą opere!)
PS
Poczytaj sobie http://www.pcc.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=1683&mode=&order=0&thold=0
Najnowsza jest 7.54u1. Ale to imho nie gemiusa problem tylko coś innego.
Co do tych obrazków, nie masz przypadkiem teraz włączonego stylu wyświetlania: tryb uźytkownika? Weź widok/styl i zaznacz tryb autorski.
Nie blokuje ci Opery jakiś firewall?
Co do tych obrazków, nie masz przypadkiem teraz włączonego stylu wyświetlania: tryb uźytkownika? Weź widok/styl i zaznacz tryb autorski.
Nie blokuje ci Opery jakiś firewall?
1.Sprawdzalem juz wczesniej te obrazki. Ustawialem wyswietl wszystkie ale to nic nie daje.
2. Nie ustawialem proxy (reinstalowalem nawet 2 razy Opere).
3. Hmm w Preferencjach sieci jakie powinny byc ustawienia? :?:
ja mam identyfikacje jako IE6
maksym polaczen z serwerem mam ustawione na 8
maksymalna laczna ilosc polaczen mam na 16.
mam tez zanaczone sciezki ftp realtywne do katalogu uzytkownika.
jakie powinny byc ustawienia tych maksymalnych liczby polaczen? :?: Czy 8 i 16 jest dobrze? i co oznaczaja te opcje? :?:
2. Nie ustawialem proxy (reinstalowalem nawet 2 razy Opere).
3. Hmm w Preferencjach sieci jakie powinny byc ustawienia? :?:
ja mam identyfikacje jako IE6
maksym polaczen z serwerem mam ustawione na 8
maksymalna laczna ilosc polaczen mam na 16.
mam tez zanaczone sciezki ftp realtywne do katalogu uzytkownika.
jakie powinny byc ustawienia tych maksymalnych liczby polaczen? :?: Czy 8 i 16 jest dobrze? i co oznaczaja te opcje? :?:
Moźe: widok/obrazki/wyświetl wszystkie obrazki
Co do szybkości wczytywania, to nie ustawiłeś przypadkiem w opcjach opery łączenie się przez jakieś proxy?
Poexperymentuj z liczbą połączeń preferencje/sieć
Co do szybkości wczytywania, to nie ustawiłeś przypadkiem w opcjach opery łączenie się przez jakieś proxy?
Poexperymentuj z liczbą połączeń preferencje/sieć
Strona 1 / 1