Problem z wyłączaniem XP

Witam serdecznie :–)

Ten problem juź kiedyś się tu pojawił, ale bez rozwiązania – dlatego próbuję...

Mam problem z wyłączaniem XP polegający na pojawianiu się okienka informującego o zamykaniu "DDE Server Window". Ręczne zamknięcie załatwia sprawę – komp normalnie się wyłącza.

Po dokładnym obejrzeniu wszystkiego, co takiemu ignorantowi jak ja, przychodzi do głowy, znalazłem tylko jedną niepokojącą rzecz. W Podglądzie Zdarzeń przy kaźdym wyłączaniu jako ostatni komunikat pojawia się:

"System Windows zapisał rejestr uźytkownika XXXxxx, kiedy aplikacja lub usługa nadal uźytkowała rejestr podczas wylogowania. Pamięć uźywana przez rejestr uźytkownika nie została zwolniona. Rejestr zostanie zwolniony, kiedy nie będzie uźywany.
Najczęstszą tego przyczyną są usługi uruchamiane z konta uźytkownika. Próbuj skonfigurować te usługi, aby były uruchamiane z konta LocalService lub NetworkService."

Teraz kilka dodatkowych informacji:

(1) Wirusy itp. raczej wkluczone: mam NAV, regularnie skanuję system, dodatkowo uźywam AdAware.
(2) Norton WinDoctor nie wykrywa źadnych błędów i problemów.
(3) Wszystkie usługi samego XP uruchamiają się z kont wskazanych jako domyślne w Pomocy.
(4) Nie mam źadnych dziwnych rzeczy w Autostarcie.
(5) Problem nie występował zawsze. Pojawił się w pewnym momencie. Był przed zainstalowaniem SP2 i pozostał po zainstalowaniu.

Bardzo proszę o pomoc... Nie naleźę do ludzi zaawansowanych, zatem chętnie udzielę dodatkowych informacji.

Tylko błagam – nie mówcie, źe mam system reinstalować :–)

Dzięki
G

Odpowiedzi: 4

Bobi
Dodano
08.11.2004 21:14:31
Wrzuć do gogli i poczytaj:

DDE server window

http://www.google.pl/advanced_search?hl=pl

ciekawie piszą.
JNJN
Dodano
07.11.2004 15:27:15
Jak zamykasz to jaka jest tabela,na czym się zawiesza,jaki komunikat,co u Ciebie oznacza ręczne zamknięcie kompa.

Ręcznie zamykam to nieszczęsne "DDE Server Window", bo inaczej moźna czekać i czekać na zamknięcie ;–) I wtedy komp się juź normalnie wyłącza.

Menadzer urządzeń i zobacz co pisze w katalogu Komputer

Chodzi o XXX/xxx w moim pytaniu? :–) Wiesz, wstawiłem je zamiast imienia i nazwiska swojego po prostu.
GrzegorzK
Dodano
07.11.2004 15:13:20
Jak zamykasz to jaka jest tabela,na czym się zawiesza,jaki komunikat,co u Ciebie oznacza ręczne zamknięcie kompa.

Menadzer urządzeń i zobacz co pisze w katalogu Komputer.
JNJN
Dodano
07.11.2004 14:52:13
GrzegorzK
Dodano:
07.11.2004 14:19:46
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1