Problem z wykrywaniem sieci bezprzewodowej.
Mam maly problem. Otoz skonfigurowalem siec bezprzewodowa a konkretnie: mam siec przewodowa i do tej sieci a konkretnie switcha wpialem Access Pointa. Chodzi mi zeby do sieci podpiac tylko jedna osobe. Ona ma notebooka a na nim Winda XP Pro z SP 2. Udalo mi sie i kompy sie pinguja. Problem jest jeden. Jesli zrestartuje notebooka to nie wykrywa sieci ponownie. Musze wejsc we wlasciwosci polaczenia sieciowego i zaznaczyc "Uzyj systemu Windows do konfiguracji sieci bezprzewodowej". Potem klikam ok i za pare sekund jest polaczenie i wszystko dziala. Dlaczego za kazdym restartem musze te opcje zaznaczac???? Po kazdym restarcie jest znow odznaczona. Jak zrobic zeby zostala zaznaczona i Winda sama konfigurowala to polaczenie. Tak na marginesie to ta siec bezprzewodowa znajdu sie w oknie Sieci preferowane i jest wszystko ustawione: SSID, WEP itd. Wszystko dziala tylko musze za kazdym restartem wchodzic we wlasciwosci i zaznaczac ta opcje. Jak ktos ma jakis pomysl jak to rozwiazac to prosze o podpowiedz. Pozdrawiam.
Odpowiedzi: 1
Moze masz na notebooku zainstalowany jakis program ktory automatycznie konfiguruje siec, i dlatego system windows jest blokowany.
Strona 1 / 1