Problem z wykryciem karty graficznej. Pilnie proszę o pomoc!
Mam problem. Zainstalowałem XP Pro i wogóle nie widzi mojej grafiki (mam GF 2 Ti). Próbowałem innych kart (Nvidia i ATI) i cały czas to samo. W momencie gdy wchodzę do ustawień pulpitu=. zaawansowane => karta, zamiast informacji o karcie wszędzie pisze . Instalowałem chyba wszelkie mozliwe sterowniki (cały czas to samo. pisze źe urządzenie nie moze działać poprawnie) w menadźerze urządzeń przy grafice mam wykrzyknik. :( usuwałem sterowniki driver cleaner'em i tesh nie pomogło. Moze wie ktos co dolega mojemu blaszakowi bo ja jestem bezradny:/[b[/b]
Odpowiedzi: 6
próbowałem. niestety nic to nie daje. zawsze jest tak ze niby wykrywa karte a potem pisze ze nie moze zainstalować poprawnie i spowrotem mi wskakuje na zwykłą karte zgodną z VGA. ma ktoś jakiś ciekawy pomysł co mam z tym zrobić?:)
cygalos:ten sam problem był przed zainstalowaniem via 4 in 1. jak wywale to nic to nie da chyba ze jest cos innego co mi zastąpi to ustrojstwo. HELP!!! Juz mi nawet nie chdozi o to ze sobie nie pogram bez karty ale wogóle nie moge zmienic odświerzania:|
A jak z palca podasz karcie sterowniki (wskaźesz lokalizację uprzednio rozpakowanych) ?? Karta w Menadźerze urządzeń pokazana jest jako karta graficzna czy jako inne urządzenie ??
ten sam problem był przed zainstalowaniem via 4 in 1. jak wywale to nic to nie da chyba ze jest cos innego co mi zastąpi to ustrojstwo. HELP!!! Juz mi nawet nie chdozi o to ze sobie nie pogram bez karty ale wogóle nie moge zmienic odświerzania:|
Wywal VIA 4 in 1.
na początku był problem z via 4 in 1. przebrnąłem przez to z nadzieją ze będzie wszystko okej. ale dalej jest tak jak było. zadnego błęu nie dostaje podczas instalacji. jak zainstaluje to wyskakuje w dymku "znaleziono nowy sprzęt vga..." a potem od razu "znaleziono nowy sprzęt GF 2 Ti" po czym nagle pisze w dymku "urządzenie nie jest zainstalowane poprawnie etc." we własciwosciach karty (pisze mi gf2 Ti) mam napisane "ie moźna uruchomić tego urządzenia. (Kod 10)"
Proszę o pomoc
Proszę o pomoc
Przy instalacji sterowników jakiś błąd dostajesz ?? Problem pojawił się po uźyciu Driver Cleanera ?? Sterowniki do chipsetu zainstalowane masz ??
Strona 1 / 1