problem z wyborem partycji
witam probuje zainstalowac viste i w momencie gdy dochodzi do wyboru partycji pokazuje mi sie komunikat ze system nie znalazl partycji spelniajacej kryteria potrzebne do instalacji... :-s mam pełno miejsca, partycja sformatowana niby na ntfs i wszystko chyba powinno dzialac... dla pewnosci wrzucilem instalacje win xp oem od mojego laptopa i prawie to samo !! wyskakuje mi ze zaden z dyskow sie nie nadaje na windowsa... wczesniej bylo ok, wymienilem tylko plyte, karte, pamiec, grafike i teraz proboje przeinstalowac system... nigdy wczesniej nie mialem takiego problemu:-k pomozcie please...
Odpowiedzi: 6
Poszło :d/
odlaczylem dysk sata i zostawic samo ide. na dwoch dyskach ani ruszyl, nie powiem co mysle o programistach ktorzy taka luke zostawili w systemie bo juz nie mam sil. ciesze sie ze dziala. po wielu godzinach kombinowania z wydumanymi metodami.
wlasnie wypalilem tego ultimate'a i bede walczyl, dam znac co mi wyszlo bo pewnie nie bede potrafil tego porzadnie zinterpretowac
Poszło :d/
odlaczylem dysk sata i zostawic samo ide. na dwoch dyskach ani ruszyl, nie powiem co mysle o programistach ktorzy taka luke zostawili w systemie bo juz nie mam sil. ciesze sie ze dziala. po wielu godzinach kombinowania z wydumanymi metodami.
[b][i][color=darkred]A ja sobie amuzą? Anathema[/color][/i][/b]
Na stronach producenów dysków znajdziesz programy do ich sprawdzania i od tego zacznij ( może będę i jako *.iso do wzięcia ).
możesz też ściągnąć Ultimate Boot CD - na stronach z tym obrazem jest i spis zawartosci - wypalić i użyć do sprawdzenia.
Jesli chodzi o narzedzia dyskowe to jak proponujesz to sprawdzic? Nie mam systemu ale moge cos wypalic na laptopie i zbootowac, ale nie znam programu ktory potrafi tak dzialac? Partition Magic? Instalatory windowsa pokazuje tylko partycje NTFS, jak najade na partycje FAT32 to odczytuja poprawnie.
Mam dwa dyski, jeden w oparciu o SATA drugi IDE, nie pamietam dokladnie modelu ale plyta Gigabyte Serie S Vista Certified wiec sila rzeczy sterowniki powinny byc ok. Dodatkowo na wszelki wypadek probowalem podczas instalacji wgrac stery z plyty, ale nic nie znalazlo.
Jesli chodzi o narzedzia dyskowe to jak proponujesz to sprawdzic? Nie mam systemu ale moge cos wypalic na laptopie i zbootowac, ale nie znam programu ktory potrafi tak dzialac? Partition Magic? Instalatory windowsa pokazuje tylko partycje NTFS, jak najade na partycje FAT32 to odczytuja poprawnie.
Pozdro
[color=darkred][b][i]Korzystaj proszę z opcji Edytuj. Anathema[/i][/b][/color]
A co mowią narzędzia dyskowe ( producenta lub firm trzecich ) o stanie HDD ?
Nibyś dużo napisał, ale jakieś to - równiez w zakresie pojęcia [b]tylko[/b] w odniesieniu do wymienionych elementow - mało konkretne.
Zaraz się okaże, że dysk na jakimś "dziwnym" kontrolerze, którego Vista w bazie nie ma np.
Strona 1 / 1