Problem z Wordem
Mam taki problem: przy przewijaniu dokumentu w Wordzie za pomocą "prawej belki" robi się coś takiego jak w załączniku. Po zamknięciu Worda "kaszka" pozostaje, pomaga tylko restart. Dzieje się to niezaleźnie od wersji Worda (97, 2000, 2003). Uźywam Wina XP, PIV, karty ATI 9000 PRO i monitora HYUNDAI ImageQuest Q770. Jak sądzicie co powoduje problem? :?:
Odpowiedzi: 7
Seeker:mikeghost:Zakładam, źe piszesz o pamięci RAM kompa. Sprawdziłem ja MemTestem86+ i są dwa błędy na 213 MB. Spróbuję wymienić i dam znać czy coś się zmieniło.
Nie , nie piszę o pamieci RAM kompa , tylko o pamięciach na karcie – któraś z kostek się krzaczy IMHO
Ja teź o tej "kartowej" pamięci pisałem, an ie o RAM–ie.
PS.
Pacz Pan , Seeker – coś podejrzany consensus u nas zagościł – to pewnie ta wspólnota na Alz... nas zbliźa :mrgreen:
mikeghost:Zakładam, źe piszesz o pamięci RAM kompa. Sprawdziłem ja MemTestem86+ i są dwa błędy na 213 MB. Spróbuję wymienić i dam znać czy coś się zmieniło.
Nie , nie piszę o pamieci RAM kompa , tylko o pamięciach na karcie – któraś z kostek się krzaczy IMHO
Zakładam, źe piszesz o pamięci RAM kompa. Sprawdziłem ja MemTestem86+ i są dwa błędy na 213 MB. Spróbuję wymienić i dam znać czy coś się zmieniło.
Objaw jest typowy dla problemu sprźetowego z przyczyn, kóre podąłem wyźej.
Tylko dlaczego to ma być ta jedna aplikacja?
Moźe łupio to zabrzmi, ale odpal jakiegoś 3d Mark–a 2001 i "patrz w monitor" czy gdzieś się artefakty nie pojawią – bo moźe ot kwestia uszkodzonego modułu pamięci – jednego na karcie tak się objawia?
To kombinowanie,ale poza tą kartę wyjść nie potrafię, bo dla mnie ot ona musi być winowajcą.
Tylko dlaczego to ma być ta jedna aplikacja?
Moźe łupio to zabrzmi, ale odpal jakiegoś 3d Mark–a 2001 i "patrz w monitor" czy gdzieś się artefakty nie pojawią – bo moźe ot kwestia uszkodzonego modułu pamięci – jednego na karcie tak się objawia?
To kombinowanie,ale poza tą kartę wyjść nie potrafię, bo dla mnie ot ona musi być winowajcą.
Nie napisałeś czy tak jest przy reóźnych sterach, ale mimo wszystko tak jak Rebe napisał karta, a konkretnie mozliwe źe coś nie tak z którąś z pamięci – nie dochodzi do czysczenia, odświerzania komórek.
A moze po prostu zakurzona , a kurz przewodnikiem pradu jest .
A moze po prostu zakurzona , a kurz przewodnikiem pradu jest .
Karta pracuje na standardowych ustawieniach. Częstotliwość odświeźania zmieniałem juź w pełnym zakresie i nic nie pomaga. :(
Przekręcona / przegrzewająca się karta graficzna.
Tylko dziwne, źe dotyczyć to ma tylko worda.
Moźe kwestia ustawień odświeźania monitora wchodzi tu w rachubę?
Sam juź mam wątpliwości.
Tylko dziwne, źe dotyczyć to ma tylko worda.
Moźe kwestia ustawień odświeźania monitora wchodzi tu w rachubę?
Sam juź mam wątpliwości.
Strona 1 / 1