Problem z wolnym miejscem
mam male pytanko. Otorz od jakiegos czasu an partycji systemowej (5,7gb) windows pokazuje mi o 1 GB mniej wolnego miejsc ni powinien (po podliczeniu ilosci zajmowanego miejsca z zakladki wlasciwosci wychodzi zaluzmy z: zajety obszar 3gb wolny obszar 2,7 Gb a w tym samym czasie w Moj komputer po kliknieciu na ikone dysku C windows pokazuje wolne miejsce 1,7gb)Prosze o pomoc. Moze jst gdzies zarezerwowane to mniejsce tylko gdzie bo przywracanie systemu amm wylaczone.
CZekam na pomoc
CZekam na pomoc
Odpowiedzi: 13
Spob leopolda pomogl faktycznie to sa chronione pliki:).wielkie dzieki
ja mialem to samo i wystarczylo odpalic scandiska a pozniej defragmentacje! wywalil ci sie jakis blad na dysku i moze zle obliczac wolne miejsca, u mnie scandisk pomogl :)
Luuudzie, jakie głupoty wypisujecie– kosz rezerwuje miejsce? Pierwsze słysze! Narzędzia–> Opcje folderów–> Widok–> Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego (zalecane) to odznacz
Tera powinno się zgadzać.
Tera powinno się zgadzać.
niestety nic nie pomaga chyba zostaje format.no chyba ze ktos ma jeszcze jakies rady
htw:format c:
N/C
to wylacz calkowicie przywracanie dla wszystkich partycji albo jak chcesz to tylko dla partycji systemowej
Format c:
juz usunolem te poprzednie punkty ale to i tak nic nie dalo
jak usunać pozostale punkty przywracania bo oczyszczanie dysku nic nie pomoglo
wykasuj wszystkie punkty przywracania systemu(oprócz ostatniego oczywiście)to teź zwalnia sporo miejsca na dysku
duzo zajmuja pliki tymczasowe – sprobuj tak :
start – > programy – > akcesoria – > narzedzia systemowe – > oczyszczanie dysku
start – > programy – > akcesoria – > narzedzia systemowe – > oczyszczanie dysku
mialem takiego samego zonka i niestety format danej partycji byl w moim przypadku nieunikniony
kosz mam wylaczony a co do plików ukrytych to mam je wyswietlone pozaty speeddisck z pakietu Norton Uilitis tez wykrywa poprawna ilosc mienjsca (w info o dyskach)
kosz teź rezerwuje sobie miejsce. a sprawdzałeś z plikami ukrytymi :D
Strona 1 / 1