problem z wolnym miejscem na dysku
mam problem, mam dwie partycje (c i d) i od pewnego czasu na d niewidac wolnego miejsca t.z. cały czas jest 120 mb wolnego, odinstalowuje, usuwam (mam wyłączonom opcje kosza) a on nadal widzi 120 mb wolnego :(. Norton Disck Doctor niczego niewykrył. Plz help my!!
p.s
co do partycji c, to wszytko jest w porządku
p.s
co do partycji c, to wszytko jest w porządku
Odpowiedzi: 6
jak masz norton systemworks to robisz tak:
uruchamiasz>nrton utilites>system information>zkaladka drive zaznaczasz opcje include subfolders i zaznaczasz najwyzszy katalog powinny pokazac sie 3 kolory
czerwony to zajete miejsce
zielony to wolne
a u mnie jest jeszcze niebieski i to jest miejsce uzywane jako tako nie zajete przez foldery ale miejsce zajmuje u mnie jest to np. ok 1,5 GB
po jakims czasie to miejsce odzyskuje.
uruchamiasz>nrton utilites>system information>zkaladka drive zaznaczasz opcje include subfolders i zaznaczasz najwyzszy katalog powinny pokazac sie 3 kolory
czerwony to zajete miejsce
zielony to wolne
a u mnie jest jeszcze niebieski i to jest miejsce uzywane jako tako nie zajete przez foldery ale miejsce zajmuje u mnie jest to np. ok 1,5 GB
po jakims czasie to miejsce odzyskuje.
Wywal wszystko z katalogu System Volume Information :–) tam jest sporo śmieci szczególnie jak instalujesz duźo softu. Ale uwaga ... tam sa informacje potrzebne do przywracania systemu :!:
Wyłącz norton clean sweep – oczywiście jeźeli masz go zainstalowanego. On trzyma pousuwane pliki przez tydzień w specjalnym folderze. Niby tych plików nie ma, ale miejsce zajmują.
pech.. z pod dosa widzi tyle samo wolnego miejsca... chyba mnie format jednak nieominie.
thx za pomoc
thx za pomoc
A katakog temp ???
mam widoczne...
Strona 1 / 1