problem z wn xp – ładowanie

Mam win 98. Postanowiłem zainstalowac sobie win xp na partycji D. Cała instalacja przebiegła bez zakłóceń. Problem pojawia się w momencie ładowania (niebieski poruszający się paliczek) gdyź za kaźdym razem komputer się zawiesza w tym samym miejscu. próbowałem juź wszystkiego: formatowanie na fat32 i ntfs, zmiana na inna partycje, reinstal. System xp bez problemu ładuje się w trybie awaryjnym lecz w normalnym wisi. Moje pytanie jest więc nastepujące w czym tkwi problem a niesądze iź w sprzęcie (amd xp2000+ , shuttle ak32a, 512 ddram 266, 80Gb WD, geforce 2 ,mx400 64 MB). Nie robiłem nic nigdy na xp moźe jest jakis sposób, aby ominąć to ładowanie ? dzieki za odpowiedź
pozdrawiam
balczar

Odpowiedzi: 1

Dotyczy wszystkich Windows'ów :!:
Jeźeli Win uruchamia sie tylko trybie awaryjnym winne są urządzenia komputera – a właściwie ich sterowniki. :(
Postępowanie jest następujące:
W menadźerze urządzeń wybieramy urządzenie. Pod prawą myszą jest polecenie Wyłącz. Wyłączamy jedno z nich i wykonujemy restart. Jeźeli się nie udało, włączamy je a wyłączamy następne. Aź do skutku. :D
W wypadku karty graficznej jeźeli był instalowany nowy sterownik moźna wybrać we Właściwościach Przywróć sterownik.
jurekwis
Dodano
26.04.2003 21:59:50
balczar
Dodano:
25.04.2003 19:25:36
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1