Problem z włączaniem kompa
Sprzęt : Amd athlon xp 2000+ ;ecs k7s6a ;fx5200 galaxy zeus 128/128 ;ram ddr256 elixir 266Mhz
Czasami gdy włączam komputer zdarza się (50%) iź komputer włącza się, jednak nie załącza monitora, a napęd (nagrywarka) cały czas pracuje (miga dioda), po czym musze go wyłączyć "twardo" i włączyć ponownie by się dobrze uruchomił po czym wszystko działa perfekt. Jaka moźe być przyczyna powstawania tego właśnie konfliktu?
Czasami gdy włączam komputer zdarza się (50%) iź komputer włącza się, jednak nie załącza monitora, a napęd (nagrywarka) cały czas pracuje (miga dioda), po czym musze go wyłączyć "twardo" i włączyć ponownie by się dobrze uruchomił po czym wszystko działa perfekt. Jaka moźe być przyczyna powstawania tego właśnie konfliktu?
Odpowiedzi: 7
Raczej jest wszystko w normie tak bedzie ja mam pamieci 266 a w everest podaje ze mam 133. Te pamieci chyba jakos sie przelicza ale zapomnialem jak :( sorr jak sobie przypomne to napisze. Ale Mi sie wydaje ze to cos z tym ramem ale o o/c jego albo zasilacz. Musisz porzyczyc od kogos zasilacz i pamieci i zobaczyc co to jest a najlepiej caleko kompa i po kolei podmieniac podzespoly i testowac
Panowie.. zmieniłem tylko fsb na 133MHz.. dzieki czemu przy mnozniku 12.5x widzi mi 2000+, ale objawy byly takie same przed zmienieniem tego...
wyciekow nie widze...
grafika jest nowa.. zastanawiam sie jedynie czy ram czasem czegos nie powoduje poniewaz jest 266mhz a w instruckji pisze ze powinny byc 333mhz.. co o tym sadzicie?
wyciekow nie widze...
grafika jest nowa.. zastanawiam sie jedynie czy ram czasem czegos nie powoduje poniewaz jest 266mhz a w instruckji pisze ze powinny byc 333mhz.. co o tym sadzicie?
a) zasilacz
b) płyta główna
Którys z tych dwóch ;)
b) płyta główna
Którys z tych dwóch ;)
Podkręcałeś go? Jeśli tak to odkręc. Zasilacz :? Nieeee. Raczej nie. Sprawdź ty dobrze poustawiane MASTR SLAVE, wczytaj moźe ustawienia domyślne bisu... Moim zdaniem Ukey zasiłka i grafa odpadają...
Jednak bym stawial
a: zasilacz
b: zawysoki O/C pamieci
c: cos z graficzna
Jednak a i b sa najbardziej prawdopodobne
a: zasilacz
b: zawysoki O/C pamieci
c: cos z graficzna
Jednak a i b sa najbardziej prawdopodobne
moźe to początek końca Twojej płyty głównej, sprawdz czy nie masz wysadzonych (wypukłych u góry) kondensatorów na płycie głównej
Miałem te same obiawy jak ustawiłem za wysokie taktowanie pamięci. Jak zmniejszyłęm prędkość Ramu to wszystko wróciło do normy. Moźe teź cos podkręcałeś?
Strona 1 / 1