Problem z wirusem w Nortonie!!

Otórz zainstalowałem sobie nortona i wszystko byłoby piękne gdywy nie wykrył wirusa którego nie moźe usunąć!!
Co mam z tym zrobic??
Wirus to chyba Blaster!! :(
Norton 2004 nie moze go usunąc! czemu ??

POZDRAWIAM i prosze o pomc:(

Odpowiedzi: 5

Rabbit:
...jeśli tak to olej te okienko i włącz blastfix.exe>>>łatka na xp w zaleźności od wersji językowej :)

Blaster Removal Tool, ewentualnie Blaster Tool Fix itp. nie jest łatką na Blaster`a, a jedynie narzędziem pomagającym w usunięciu robaka.

beed:
Musisz wejść na strone Symanteca i zobaczyć jakie pliki naleźy usunąć w rejestrze, aby się go pozbyć.

W zaleźności jaki to " niby Blaster " i o jakim aliasie.
Sposób postępowania jest rózny zaczynając od wyłączenia procesu pod który się mogł przypiąć, a kończąc na instalacji odpowiedniej łaty ( oczywiście jeśli to Blaster ).

Dokładny opis usuwania Blaster`a jest przyklejony w tym dziale, dodatkowo aligator podał linka z którego zainteresowany powinien skorzystać.

Wszystko co trzeba na temat Blastera, zostało juź napisane.
IMO, dalsza kontynułacja topic`u jest zbędna, za wyjątkiem, gdy jest to inny bakcyl.
McScr@by
Dodano
01.03.2004 21:13:13
Musisz wejść na strone Symanteca i zobaczyć jakie pliki naleźy usunąć w rejestrze, aby się go pozbyć

PoZDRo 8) 8) 8)
beed
Dodano
01.03.2004 19:49:43
teź miałem taki problem chodzi ci o okienko informacyjne iź norton wykrył wirus i nie moze naprawic pliku i okienko sie nie zamyka ? jeśli tak to olej te okienko i włącz blastfix.exe>>>łatka na xp w zaleźności od wersji językowej :)
Rabbit
Dodano
01.03.2004 19:34:56
Daleko nie trzeba szukać, jeźeli to blaster: http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=9601
aligator
Dodano
29.02.2004 23:56:52
Wirus to chyba Blaster :?: ( musisz być pewien co to za wirus, jeśli chcesz źeby ktos udzielił Tobie pomocy ).

Podaj proszę inforamcję z tego miejsca, wsześniej wykonaj skanowanie.

Norton AntiVirus :arrow: Raporty :arrow: Wyświetl Raport :arrow: Alarm o zagroźeniu.
McScr@by
Dodano
29.02.2004 23:05:50
Anonymous
Dodano:
29.02.2004 22:55:07
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1