Problem z WinXP
moj komp to pentium4 1,4 grafa geforce2mx200 ramu 128dd kasrta dzwekowa 6kanalow. Mam pytanie bo jak wgram xp to po jakimś czasie restartuje mi komputer – nie wiem co robic bo xp mi sie podoba!! Pomóźcie mi!! Przyklad: wychodze z gry jakiejs a tu mi wywala z windowsa !!
Odpowiedzi: 5
Po pierwsze to.... jednak deruj sobie XP przy tej ilości RAM–u. Nie obraź się, ale z postu wnoszę, źe z komputerami masz raczej niewielkie doświadczenie, więc trudno Ci będzie tak dostroić system by mógł on jako tako pracować z tą ilością pamięci.
Teraz co do problemu – najprawdopodobniej jest to kwestia płyty, ale trudno jednoznacznie określić czy tylko BIOS–u – jego wersji i ew. ustawień, czy teź samej konstrukcji.
Moźesz spóbować wyszukać w sieci BIOS sporządzony nie przez ECS, a przez uźytkowników – jest kilka stron z takimi plikami.
Nie gwarantuję , źe to rozwiąźe Twój problem, ale moze stanowić dobry punkt wyjścia – jeden z elementów przez to wykluczysz.
Teraz co do problemu – najprawdopodobniej jest to kwestia płyty, ale trudno jednoznacznie określić czy tylko BIOS–u – jego wersji i ew. ustawień, czy teź samej konstrukcji.
Moźesz spóbować wyszukać w sieci BIOS sporządzony nie przez ECS, a przez uźytkowników – jest kilka stron z takimi plikami.
Nie gwarantuję , źe to rozwiąźe Twój problem, ale moze stanowić dobry punkt wyjścia – jeden z elementów przez to wykluczysz.
Odpowiem wam na wszystkie pytania!! Albo wyskakuje komunikat o bledzie i przy wlaczeniu jak nalicza ramy to ekran pierwszy tak staje i cos lekko wyje. Mam plyte ecs główną. Czy to od plyty glownej czy jak ?? Windows ktorego wgrywam to WinXp Pro!!!!!! Prosze o pomoc bo bardzo podoba mi sie windows xp !! moze sa jakies pathe ?? Odpowiedzcie – z góry dziex :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: 8) :D :D :D :D :D
To moze byc wina temperatury procka ja mam tak. Po wyjscu z gry zwis albo restart i XP nic nie podaje bo to nie wina oprogramowania tylko temperatury.
:arrow: Podgląd zdarzeń, podaj info co powoduje bład.
czy wyskakuje jakiś komunikat? (np. o błędzie usługi zdalnego wywoływania procedur rpc)
Strona 1 / 1