Problem z Windowsem gdy jest podłączona nagrywarka

Mam problem. Gdy mam podłączoną nagrywarkę CD–RW LG model:GCE–8520BBU windows nie odpala się w trybie normalnym, otóź pod logiem windowsa xp nie pojawia się niebieski loader i dysk nie pracuje. Zauwaźyłem źe jedynym sposobem na odpalenie windowsa w trybie normalnym jest najpierw odpalenie w trybie awaryjnym a następnie uruchomić ponownie i juź w normalnym trybie odpali się spokojowo.

Odpowiedzi: 6

Widziałem w necie, źe nie tylko ty masz takie problemy z tym modelem. Czyźby jakiś felerny ? Moźe lepszym wyjściem będzie po prostu wymiana na inny niź ciągła walka bez efektów ? W tej chwili nie jest to sprawa specjalnie droga.
Ucho
Dodano
12.01.2006 17:36:02
Żaden sposób nie pomaga :!: Ratujcie, bo mam dosyć źmudnego włańczania kompa przez awaryjny!!!!
arti–g007
Dodano
12.01.2006 17:04:05
mialem cos podobnego ze stara nagrywarka, tez mialem na osobnej tasmie, wystarczylo wyjac zworke zeby sam sobie wykrywal tryb pracy...

ale potem mogabyc problemy jak bedziesz chcial cos na ta tasme dodatkowo zapiac...sprawdz ta nagrywarke w innym kompie
biciq
Dodano
08.01.2006 22:00:45
Nagrywarka działa poprawnie, tylko źe powoduje właśnie coś takiego. Do taśmy mam tylko ją podpiętą i zworka jest na master. Co do tego co napisałeś to zaraz sprawdzę.
arti–g007
Dodano
02.01.2006 18:34:31
mareee:
Sprawdź w komputerze czy nagrywarka i dysk twardy nie sa razem przeprowadzane przez kabel bo jak tak to musisz kupic dwa odzielne kable

Po to są w napędach zworki i tryby pracy master/slave, źeby mieć 2 napędy na jednej taśmie.

arti–g007 – jak juź system się uruchomi to ta nagrywarka poprawnie działa? Napisz jak to masz podłączone (jedna taśma/dwie, jak ustawione zworki itp.), czy nagrywarka powoduje podobne objawy w innym komputerze?

W trybie awaryjnym usuń w menadźerze urządzeń tą nagrywarę, dysk, kontrolery ide – po restarcie systemu sterowniki powinne wgrać się na nowo > zobacz jak wtedy będzie to działać.
SLAY3R
Dodano
01.01.2006 23:40:59
Sprawdź w komputerze czy nagrywarka i dysk twardy nie sa razem przeprowadzane przez kabel bo jak tak to musisz kupic dwa odzielne kable
mareee
Dodano
01.01.2006 22:28:42
arti–g007
Dodano:
31.12.2005 17:08:49
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1